Spania se poate considera calificata pentru a opta oara consecutiv la un Campionat Mondial dupa victoria fara drept de apel obtinuta in fata Slovaciei pe "Vicente Calderon" din Madrid. Luis Garcia, mijlocasul lui Liverpool, a reusit un hatt-trick, da
Spania se poate considera calificata pentru a opta oara consecutiv la un Campionat Mondial dupa victoria fara drept de apel obtinuta in fata Slovaciei pe "Vicente Calderon" din Madrid. Luis Garcia, mijlocasul lui Liverpool, a reusit un hatt-trick, dar omul meciului a fost Xabi Alonso, care a pasat decisiv la patru dintre reusitele echipei antrenate de Luis Aragonez. Slovacii au fost decimati de arbitrul italian Massimo de Santis: antrenorul Dusan Galis a fost trimis in tribuna inca din minutul 18, pentru ca l-a imbrancit pe asistent la primul gol al spaniolilor, apoi Had a vazut cartonasul rosu tot pentru proteste, la faza din minutul 65, cand s-a acordat penalty pentru gazde, iar capitanul Karhan si atacantul Vittek au primit cartonase galbene si vor fi suspendati pentru returul de poimane de la Bratislava * Cehia, adversara Romaniei din grupa 1 de calificare, a facut un pas urias spre Mondiale prin victoria cu 1-0 obtinuta la Oslo. Ploaia aproape continua din saptamana meciului a facut gazonul de pe "Ullevaal" aproape imposibil, dar oaspetii, cu Nedved revenit printre titulari, au facut fata mai bine. Anihilandu-l pe Carew, cehii nu au avut parte de vreo presiune deosebita, singurele ocazii ale nordicilor venind dupa suturile de la distanta ale lui Riise, dar Cech s-a opus golului. Reusita plavilor a apartinut "batranilor" Poborsky si Smicer, care au combinat frumos pentru golul ultimului * Elvetia a reusit o surprinzatoare si importanta victorie in fata Turciei, care ii ofera prima sansa la calificare, cu conditia sa reziste "infernului" de poimaine, de la Istanbul. Elevii lui Kobi Kuhn au dominat mare parte din joc, si-au creat multe ocazii, iar la final erau usor dezamagiti de scorul inregistrat. "Trebuia sa mai marcam un gol sau doua, ca sa stam mai linistiti la Istanbul", a declarat la final tehnicianul elevetian, tn timp ce Fatih Terim, enervat de infrangere si de prestatia modesta a echipei sale, nu a mai ajuns la conferinta de presa * Uruguay a invins la limita Australia si pastreaza suspansul in privinta castigatoarei meciului de baraj dintre Oceania sI Australia. Sud-americanii au mai avut cateva ocazii, australienii meritau si ei un gol, iar calificarea ramane deschisa. "In 2001 am invins cu 1-0 si apoi am pierdut cu 0-3 la Montevideo, acum sper sa fie invers", a spus la final Mark Viduka, capitanul "cangurilor", iar antrenorul uruguayan, Jorge Fossati, nu s-a lasat nici el mai prejos, spunandu-le reporterilor la plecarea spre Sydney, "ne intoarcem cu calificarea, nici o grija". (B.G.)
Rezultate
Europa
Norvegia - Cehia 0-1 (0-1)
Smicer 30
Spania - Slovacia 5-1 (2-0)
Luis Garcia 10, 18, 74, Fernando Torres 65p, Morientes 79 / Nemeth 49
Elvetia - Turcia 2-0 (1-0)
Senderos 41, Behrami 86
America de Sud / Oceania
Uruguay - Australia1-0 (1-0)
Dario Rodriguez 35
CONCACAF / Asia
Trinidad&Tobago - Bahrein1-1 (0-0)
Birchall 77 / Salman 72
Partidele din mansa a doua a barajelor sunt programate miercuri 16 noiembrie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.