O delegatie formata din politisti din Italia, Franta, Anglia, Austria si Israel s-a intalnit cu politistii comunitari din Sectorul 2 al Bucurestilor si cu primari, viceprimari si reprezentanti ai serviciilor locale de politie din tara, in cadrul unui
O delegatie formata din politisti din Italia, Franta, Anglia, Austria si Israel s-a intalnit cu politistii comunitari din Sectorul 2 al Bucurestilor si cu primari, viceprimari si reprezentanti ai serviciilor locale de politie din tara, in cadrul unui simpozion international intitulat "Politia comunitara - prezent si viitor". Lucrarile gazduite in weekend de Primaria Sectorului 2 au oferit prilejul informarii si intaririi relatiilor de colaborare intre politistii bucuresteni si cei europeni, prin schimburi de idei si impresii despre fenomenul infractional si atributiile Politiei. Politistii Sectorului 2 au aflat astfel pe parcursul dezbaterilor din prima zi a reuniunii despre echipamentele si tehnicile din dotarea politistilor europeni prezenti, cat si despre structurile de actiune ale acestui serviciu. Un lucru comun s-a desprins din discutii: fenomenul infractional este la fel de nociv si aspru criticat, indiferent din ce tara provine. Invitatii straini au prezentat, printre altele, si modelele proprii ale politiilor locale din tarile din care provin.
La sediul Primariei Sectorului 2 a fost prezentata o expozitie cu echipament specific, aflat in dotarea politistilor comunitari, fiind expuse pistoale folosite de trupele speciale, arme de asalt, aparate electro-soc, catuse, casti de protectie, veste speciale s.a. De asemenea, politistii comunitari de la Sectorul 2 au prezentat colegilor europeni si din Israel un exercitiu demonstrativ de capturare a unor infractori si unul de autoaparare, in parcul din fata primariei. Spre deliciul trecatorilor, o echipa de 20 de politisti comunitari a executat un exercitiu de tragere cu armament si gloante neletale, o demonstratie de pregatire specifica si o imobilizare a adversarului, iar alti zece au defilat cu motoscutere moderne, achizitie noua a acestui serviciu, prezentand cu ele diverse exercitii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.