Un cetatean belgian a fost retinut de politia spaniola din regiunea Malaga, dupa ce a fost acuzat ca a impuscat doi romani pe care i-a prins furand in casa unor vecini. Potrivit editiei electronice a publicatiei Diariosur, cetateanul belgian C.H., i
Un cetatean belgian a fost retinut de politia spaniola din regiunea Malaga, dupa ce a fost acuzat ca a impuscat doi romani pe care i-a prins furand in casa unor vecini. Potrivit editiei electronice a publicatiei Diariosur, cetateanul belgian C.H., in varsta de 47 de ani, ingrijitorul casei in care au fost surprinsi hotii, a intrat inarmat in casa vecinilor sai, dupa ce a observat lumina, desi acestia erau plecati de mai multe zile din localitate. Potrivit declaratiilor date de acesta la politie, barbatul sustine ca a intrat inarmat in casa vecinilor, unde a gasit usa de la intrare deschisa, apoi a observat ca lucrurile din holul casei erau ravasite. Astfel, conform depozitiei barbatului, in timp ce inainta in locuinta, in spatele lui au aparut doi hoti, identificati ulterior ca fiind cetateni roman, S.C.P., in varsta de 23 de ani, pe care belgianul l-a impuscat direct in abdomen si V.P, in varsta de 20 de ani, care a fost impuscat de doua ori in picior. Romanii au fost transportati la spitalul din Axarquia cu masina unui alt roman, T.C., in varsta de 25 de ani, cumnatul primului ranit. Ambii au fost internati in stare grava, iar medicii sunt rezervati in privinta sanselor de supravietuire ale acestora. Politia spaniola din regiunea Malaga a arestat, imediat dupa acest incident, alti doi romani, despre care se banuieste ca ar face parte din banda de spargatori de locuinte in care activau si conationalii lor care au fost impuscati. In casele acestora, politistii au descoperit numeroase obiecte care se presupune ca ar fi fost sustrase din alte imobile jefuite de acestia.
Urme de sange
Ancheta politistilor a fost demarata dupa ce oficialii spitalului din Axarquia au semnalat faptul ca doua persoane impuscate au fost internate. Astfel, din primele cercetari, oamenii legii au aflat ca unul dintre romanii impuscati, S.C.P, locuia intr-un apartament impreuna cu alti compatrioti. Pe baza declaratiilor date de roman, politia a reusit sa identifice mai multe domicilii ale celor implicati in acest incident si a retinut pentru cercetari doua autoturisme, un Renault 19 si un Opel Zafira, in care s-au descoperit urme de sange, fiind gasite si haine pline de sange. Proprietarul masinii Opel Zafira, T.C., a recunoscut ca el a fost cel care l-a transportat la spital pe cumnatul sau.
Arsenal in casa belgianului
Potrivit editiei electronice a publicatiei spaniole Diariosur, politia a aflat de incidentul armat din imobilul respectiv dupa ce a fost anuntata de oficialii spitalului in legatura cu cei doi raniti. Intr-o prima faza, agentii de ordine au patruns in casa, fara a sti ce s-a intamplat, dupa ce au observat usa de la intrare deschisa. Astfel, oamenii legii au gasit sange pe podeaua din livingul casei, si au prelevat cartuse de la fata locului. Politistii au reusit sa afle ca proprietarii imobilului au plecat in Belgia si au lasat casa in supravegherea unui conational, C.H., care locuia in apropiere. Luat la intrebari de politisti, acesta a recunoscut ca el i-a impuscat pe romani. In urma perchezitiei facute la domiciliul belgianului, oamenii legii au descoperit trei pistoale, un revolver si o arma cu doua tevi, veche. Pe langa acestea, politistii au mai descoperit in locuinta lui C.H. peste 3000 de proiectile de calibrul 22 si nenumarate gloante si cartuse de diferite dimensiuni. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.