Conducerea PPCD (PNTCD) a hotarat, la sfarsitul saptamanii trecute, sa redeschida portile partidului pentru toti taranistii care l-au parasit, chemand fostii fruntasi sa puna umarul la efortul de coagulare a crestin-democratilor in jurul PPCD. Decizi
Conducerea PPCD (PNTCD) a hotarat, la sfarsitul saptamanii trecute, sa redeschida portile partidului pentru toti taranistii care l-au parasit, chemand fostii fruntasi sa puna umarul la efortul de coagulare a crestin-democratilor in jurul PPCD. Decizia s-a conturat, vineri, 11 noiembrie - in ziua in care se implineau 10 ani de la moartea Seniorului Corneliu Coposu - in cadrul unei intalniri neoficiale la care au participat personalitati nu se mai afla in PNTCD, precum si membri din actuala conducere, inclusiv presedintele Gheorghe Ciuhandu. Dupa un apel emotionant la unitate si reconciliere intre fosti taranisti, rostit de fostul deputat de Arad, Ioan Hui, coleg de suferinta si prieten al lui Corneliu Coposu, toti cei prezenti au confirmat necesitatea unei actiuni comune si dorinta expresa de a se implica in reconstructia PPCD (PNTCD) si revenirea acestui partid in prim-planul vietii politice. Au fost prezenti la intalnire Serban Bubenek, Remus Opris, Radu Vasile, Victor Ciorbea, Sorin Lepsa, Ionut Gherasim, Constantin Dudu Ionescu si multi alti actuali si fosti lideri ai PPCD (PNTCD).
A doua zi, sambata, la lucrarile Comitetului National de Conducere (CNC) al PPCD, intrunit in sedinta ordinara, s-a adoptat rezolutia relansarii. Fruntasii popularilor au hotarat mandatarea presedintelui Gheorghe Ciuhandu pentru a continua dialogul cu alte formatiuni politice care impartasesc principiile populare si crestin-democrate, care sa duca la coagularea crestin-democratiei romanesti. Cu acelasi prilej, CNC a decis adoptarea protocolului de colaborare politica cu Uniunea Crestin-Sociala si Partidul Crestin, in vederea constituirii unui Pol Popular Crestin Democrat. "La zece ani de la trecerea in vesnicie a Seniorului Corneliu Coposu, cu dorinta de a nu ne abate de la principiile care l-au calauzit in politica, in spiritul tolerantei crestine si al impacarii, anulam toate sanctiunile de excludere din partid, cu exceptia cazurilor care au produs consecinte juridice inca nerezolvate. Partidul isi deschide portile pentru toti cei care, dintr-un motiv sau altul l-au parasit. Ii invitam pe toti cei mentionati sa isi reactualizeze calitatea de membru al partidului nostru pana la data de 31 decembrie 2005", se arata in rezolutie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.