Presedintele PC, Dan Voiculescu, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca o eventuala guvernare PNL-PSD-PC este exclusa, pentru ca "la ora actuala nimeni nu va vrea sa faca o guvernare sau o alianta cu PSD", informeaza Mediafax. El a spus ca P
Presedintele PC, Dan Voiculescu, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca o eventuala guvernare PNL-PSD-PC este exclusa, pentru ca "la ora actuala nimeni nu va vrea sa faca o guvernare sau o alianta cu PSD", informeaza Mediafax. El a spus ca PSD are probleme majore de clarificat "in interior". "In momentul in care vom vedea despre ce PSD vorbim, discutam altfel", a precizat el, adaugand ca Partidul Conservator s-a despartit de actualul PSD pentru totdeauna. El a estimat ca, in perioada urmatoare, din PSD se vor desprinde doua partide, unul de stanga condus de Ion Iliescu si unul de centru condus de Mircea Geoana, dar poate exista si un al treilea PSD, de dreapta, al "capitalistilor" din partid. Referitor la UDMR, Dan Voiculescu crede ca formatiunea maghiara nu va iesi de la guvernare. Despre PD, presedintele PC a precizat ca este un partid hibrid, cu radacini in FSN, PDSR, PSDR, PSD, care nu are doctrina, nu are liant, cum are PNL. Partidul Democrat este un partid conjunctural, care nu are o idee in care sa creada, a sustinut Voiculescu. In schimb, pentru Voiculescu, PNL inseamna singurul partid care a mai ramas in Romania, care are principii foarte clare, insemnand o sansa pentru tara. "Noi nu respingem colaborarea cu PNL sub nici o forma", a incheiat Dan Voiculescu. In alta ordine de idei, liderul democrat Emil Boc a pus ultimele declaratii ale liderilor PSD, care au anuntat ca se pregatesc de alegeri anticipate, pe seama dorintei acestora de a se extermina reciproc. "Ei de fapt doresc alegeri anticipate ca sa-si rezolve problemele lor in partid, pentru a se extermina reciproc. (...) Cea mai buna solutie pentru ei sunt alegerile anticipate, cand o grupare are sansele sa o extermine pe cealalta. Pentru PSD aceasta este miza alegerilor anticipate", a spus sambata Boc. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.