Desi numarul masinilor incendiate a scazut in noaptea de sambata spre duminica, iar ministrul de Interne Nicolas Sarkozy a anuntat continuarea luarii unor masuri severe pentru reprimarea incidentelor, francezii au avut de trecut inca o noapte, a 17-a
Desi numarul masinilor incendiate a scazut in noaptea de sambata spre duminica, iar ministrul de Interne Nicolas Sarkozy a anuntat continuarea luarii unor masuri severe pentru reprimarea incidentelor, francezii au avut de trecut inca o noapte, a 17-a, de violente, informeaza Reuters. Bilantul anuntat in zorii zilei de ieri indica 374 de vehicule incendiate si 212 arestari, de la 502 masini arse si 206 persoane arestate in noaptea precedenta, in timp ce la Paris nu au fost semnalate incidente, ca urmare a restrictiilor de circulatie impuse de autoritati. Daca la Paris a fost liniste, in schimb, in centrul orasului Lyon, al doilea ca marime din Franta, violentele s-au extins, iar politia a utilizat gaze lacrimogene pentru a dispersa un grup de tineri care dorea sa incendieze mai multe masini, in vreme ce altii reusisera deja sa dea foc unui azil. Si la Carpentras, in sudul tarii, s-au inregistrat violente, fiind incendiata o gradinita, iar la Strasbourg, in est, s-a dat foc unui numar de 12 vehicule. Incidente similare au avut loc la Haguenau, Selestat si Nancy. Doi politisti au fost raniti in cea de-a 17-a noapte de violente in suburbiile oraselor franceze.
In timpul unei reuniuni avute sambata cu sefii politiei din Paris, ministrul francez de Interne, Nicolas Sarkozy a reluat avertismentul referitor la expulzarea strainilor participanti la rebeliune, noteaza BBC. "In toate cazurile in care legea o permite, strainii vinovati de tulburari vor fi expulzati spre tara lor de origine, proceduri in acest sens fiind deja in curs", a declarat Nicolas Sarkozy.
Febra incendierilor ajunge la Atena
In Belgia, unde aproape o suta de masini au fost arse in ultima saptamana, dar nu au avut loc si ciocniri, dupa "modelul francez", ministerul de Interne a calificat, ieri, situatia drept "calma", informeaza Rompres. Totusi, circa 50 de persoane au fost retinute, iar incendierile de masini au continuat in noaptea de sambata spre duminica, la Liege (est), Charleroi (sud) si Louvain-La-Neuve (centru). Persoane neidentificate au incendiat - in noaptea de sambata spre duminica - 20 de vehicule aflate in doua hale de expozitii situate pe un mare bulevard din Atena, informeaza Rompres. Necunoscutii au lansat cockteiluri Molotov, provocand un violent incendiu in halele in care erau expuse pentru a fi vandute automobile Citroen si Mercedes. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.