Deputatii vor plati mai mult pentru specialitatile pe care le vor manca la Palatul Parlamentului. Conducerea Camerei a aprobat ieri majorarea cu 35% a cotei de adaos comercial pentru produsele comercializate la restaurantul-autoservire si la bufe
Deputatii vor plati mai mult pentru specialitatile pe care le vor manca la Palatul Parlamentului.

Conducerea Camerei a aprobat ieri majorarea cu 35% a cotei de adaos comercial pentru produsele comercializate la restaurantul-autoservire si la bufetele din Palatul Parlamentului.
Potrivit memorandumului intern aprobat de Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, activitatea de alimentatie de la Parlament se organizeaza pe principiul autofinantarii, cheltuielile fiind asigurate din veniturile proprii.
In memorandum s-a aratat ca, potrivit rezultatelor financiare de anul trecut, activitatea de alimentatie s-a desfasurat ""in conditii nesatisfacatoare de rentabilitate"".
IEFTIN SI BUN! Gelil Eserghep (PRM), chestor al Camerei Deputatilor, crede ""ca e o poveste atunci cand se spune ca se mananca ieftin si bine la Palatul Parlamentului"". El a aratat ca majorarea adaosului comercial a fost necesara pentru a fi marite salariile personalului care lucreaza la bufete si la restaurant, mai ales ca ""deputatii sunt zgarciti si nu lasa, de obicei, ciubuc"". Deputatul considera ca din ce in ce mai putini parlamentari mananca la restaurantul din Palatul Parlamentului, pentru ca sunt nemultumiti de ""calitatea"" produselor servite. ""Eu, fiind din provincie, sunt nevoit sa mananc la pranz aici"", a spus deputatul PRM, precizand ca plateste in jur de 150.000 de lei pentru felurile de mancare servite si se asteapta ca, dupa majorare, sa plateasca aproape 200.000 de lei. (Lavinia Dimancea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.