Scriitor
Varsta: 36 de ani Este conferentiar dr. la Catedra de Sociologie, Universitatea ""Alexandru Ioan Cuza"", Iasi; In 1996 initiaza grupul literar ""Club 8""; Intre 2001 si 2002 este redactor-sef al revistei de cultura ""Timpul""
Scriitor
Varsta: 36 de ani Este conferentiar dr. la Catedra de Sociologie, Universitatea ""Alexandru Ioan Cuza"", Iasi; In 1996 initiaza grupul literar ""Club 8""; Intre 2001 si 2002 este redactor-sef al revistei de cultura ""Timpul"" Romanul ""Raiul gainilor"" de Dan Lungu a aparut si in franceza in traducerea Laurei Hinkel, consilierul literar al ""Les Belles Etrangeres"", program de promovare a unei literaturi putin cunoscute in Franta, consacrat anul acesta Romaniei. ""Subintitulat «Fals roman de zvonuri si mistere», «Raiul gainilor» ne spune multe despre Romania de ieri si de azi"", scrie Lire. ""Le Paradis des poules"" a aparut in Hexagon cu putin timp inainte ca autorul, impreuna cu alti 11 scriitori romani, sa participe, incepand de azi si pana la 26 noiembrie, la intalnirile cu cititori francezi, in cadrul programului ""Les Belles Etrangeres"". Prin lecturi publice, editarea unei antologii si prezentarea unui film documentar despre cei 12 autori selectati, ""Les Belles Etrangeres"" isi propune sa fixeze mai bine literatura romana in ochii francezilor. Pentru aceasta reusita editoriala si selectarea sa in programul ""Les Belles Etrangeres"", Jurnalul National il declara pe Dan Lungu Omul zilei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.