Dambovita Center, firma care urma sa transforme Casa Radio intr-un complex multifunctional, va ataca in instanta Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) pentru rezilierea contractului incheiat in 2003, sustinand ca autoritatil
Dambovita Center, firma care urma sa transforme Casa Radio intr-un complex multifunctional, va ataca in instanta Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) pentru rezilierea contractului incheiat in 2003, sustinand ca autoritatile romane sunt vinovate de intarzierea proiectului. "Vom ataca MTCT in instanta, inclusiv la Tribunalul de Arbitraj International de la Washington, pentru ca a reziliat unilateral contractul de parteneriat public-privat incheiat in aprilie 2003, desi inca mai speram ca problemele pot fi rezolvate pe cale amiabila", a declarat ieri, potrivit Mediafax, Vefa Kucuk. El sustine ca proiectul nu a putut fi initiat intrucat autoritatile au transferat firmei, in decembrie 2004, cu o intarziere de 14 luni, administrarea fostei Case Radio, iar Compania Nationala de Investitii (CNI), reprezentanta MTCT a notificat firma, in iunie 2004, ca trebuie sa sisteze activitatile la proiect. "Noi am gasit finantare de 250 de milioane de dolari pentru acest proiect, fara garantia statului roman, insa MTCT nu a acceptat aceasta finantare. (...) Exista unele grupuri de interese care au facut presiuni pentru acest proiect, sunt alte firme interesate, care s-au intalnit cu ministrul Laszlo Borbely (ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului), oficial cu care noi nu ne-am putut intalni, si chiar santaj. Ni s-a spus ca daca nu ne asociem cu o anumita firma, acest contract va fi anulat", a spus Kucuk. In replica, ministru delegat pentru Lucrari Publice, Laszlo Borbely, a declarat, pentru Mediafax ca rezilierea contractului este perfect intemeiata, in lipsa finantarii necesare, iar decizia a fost adoptata inclusiv pe baza unui raport al Corpului de control al premierului. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.