Dupa ce s-a convins pe propria-i piele ca Liga Campionilor a devenit o competitie mult prea valoroasa pentru posibilitatile modeste ale handbalului masculin romanesc, campioana Romaniei, Dinamo-Baumit, spera inaintea meciului retur cu gruparea slovac
Dupa ce s-a convins pe propria-i piele ca Liga Campionilor a devenit o competitie mult prea valoroasa pentru posibilitatile modeste ale handbalului masculin romanesc, campioana Romaniei, Dinamo-Baumit, spera inaintea meciului retur cu gruparea slovaca Tatran Presov ca va prinde un loc in "trenul" pentru optimile de finala ale Cupei Cupelor, mai ales ca in mansa tur, din cadrul grupei F a celei mai importante competitii continentale intercluburi, reusise sa-si adjudece victoria cu 28-24. Din pacate, fluierul final al intalnirii de sambata seara, de la Presov, a produs o bucurie uriasa in tabara slovacilor, dupa ce gazdele au reusit sa se impuna, cu scorul de 30-25 (15-15), la capatul unei partide dramatice, in care vizele de calificare in Cupa Cupelor au fost obtinute gratie golului marcat din lovitura de la 7 metri chiar in ultima secunda de joc. Si ca regretele ros-albilor sa fie si mai mari, in faza precedenta contraatacului slovac, cand mai erau opt secunde de joc, Marian Cozma a trimis balonul in bara! De altfel, elevii antrenorului Constantin Stefan au trecut prin aceleasi clipe de cosmar prin care au trecut fotbalistii romanii la celebrul meci din Danemarca, din preliminariile Euro 2004, cand golul marcat de gazde in ultimele secunde ne-a taiat drumul spre turneul final din Portugalia. Ca si atunci, handbalistii nostri au avut o evolutie buna pana spre final, vizele pentru Cupa Cupelor fiind in buzunarul ros-albilor la scorul de 29-25. Dornici sa continue parcursul din cupele europene, ros-albii au debutat in forta la Presov si au reusit sa-si creeze un avantaj minim dupa primele 20 de minute de joc (scor 12-9), dar erorile copilaresti din finalul primei reprize au readus egalitatea pe tabela de marcaj. Reveniti de la cabine cu un moral foarte bun, ros-albii au cedat inexplicabil initiativa, in ciuda evolutiei foarte bune a lui Rares Jurca, care a perforat de zece ori poarta adversa. Chiar si in aceste conditii, in ultimul minut, ros-albii au beneficiat de un atac pozitional la 25-29, dar ghinionul si ineficienta pivotului dinamovist au facut ca soarta calificarii sa se rastoarne in urmatoarele secunde, spre marea dezamagire a componentilor gruparii din Sos. Stefan cel Mare. In urma acestui esec, Dinamo-Baumit a ocupat ultimul loc in grupa F, la egalitate de puncte cu Tatran Presov, dar cu un golaveraj inferior in meciurile directe.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.