Pasajul Suprateran Basarab, modernizarea Centrului Istoric, construirea unui stadion nou, parcarea subterana de la Gara de Nord, reabilitarea sistemului de canalizare, cartiere de lux sunt doar o parte din proiectele de investitii din Capitala, preze
Pasajul Suprateran Basarab, modernizarea Centrului Istoric, construirea unui stadion nou, parcarea subterana de la Gara de Nord, reabilitarea sistemului de canalizare, cartiere de lux sunt doar o parte din proiectele de investitii din Capitala, prezentate ieri de primarul general, Adriean Videanu, la expo-conferinta ""Oportunitati de investitii in municipiul Bucuresti"".

Acestea au fost scoase practic la vanzare pentru ca cei interesati sa investeasca putand sa se inscrie in competitie.
Marele absent a fost presedintele Traian Basescu, mai ales ca este autorul majoritatii proiectelor inca de pe vremea cat era la sefia Primariei Capitalei. Initial, presedintele a acuzat o raceala, dar se pare ca n-a vrut sa dea nas in nas cu premierul Calin Popescu Tariceanu care a raspuns pozitiv invitatiei si nu a ezitat sa-si spuna parerea despre cum arata orasul.
SIMBOL COMUNIST. ""Ca bucurestean veritabil sunt suparat ca emblema orasului ajunge sa fie unul dintre monumentele reprezentative din perioada comunista. Imi pare rau ca Palatul Parlamentului, un monument al kitsch-ului, a ajuns sa devina o cladire-simbol, inclusiv pentru vizitatorii straini"", a spus premierul. El a propus si organizarea unui concurs international de arhitectura pentru identificarea unor proiecte de modernizare a Capitalei.
Speach-urile au fost incheiate de Videanu care a recunoscut ca cea mai mare problema a Bucurestiului este cea a traficului. ""Mult controversata problema a inchiderii inelului principal este primul pas care poate sa creeze premisele descongestionarii traficului. Municipalitatea isi asuma proiectul Pasajului Basarab care va incepe in primavara anului viitor"", a precizat edilul.
Dupa ce si-au spus punctul de vedere, primarul Videanu i-a aratat premierului Tariceanu machetele viitoarelor proiecte. Premierul a ascultat povestea Pasajului Basarab, a Centrului Istoric, a cartierelor de lux, intr-un final ajungand si la standul Veolia, compania care include si SC Apa Nova. Tariceanu a fost foarte incantat de discutia cu cei de la Apa Nova, in frunte cu Andreas Baude, omitand practic sa le atraga atentia ca la inundatiile din Capitala au cam dat-o in bara. (Monica C. Andrei)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.