Nationala a pierdut in ultimele secunde partida amicala cu Cote D'Ivoire, desfasurata sambata seara in localitatea franceza Le Mans. Dupa o grava eroare a lui Nesu in prelungirile meciului, Bakari Kone l-a invins pe Lobont, facand ca reprezentativa R
Nationala a pierdut in ultimele secunde partida amicala cu Cote D'Ivoire, desfasurata sambata seara in localitatea franceza Le Mans. Dupa o grava eroare a lui Nesu in prelungirile meciului, Bakari Kone l-a invins pe Lobont, facand ca reprezentativa Romaniei sa inceapa cu o infrangere pregatirea campaniei de calificare la Euro 2008. Romania a jucat total neconvingator, doar Mutu reusind sa se ridice la inaltimea asteptarilor. In rest, Piturca are motive sa se declare dezamagit, linia a doua a Nationalei aratand destul de modest. Cu Chivu accidentat la incalzire si neutilizat, cu Florentin Petre si Ovidiu Petre ramasi acasa tot din motive medicale, selectionerul a mizat pe alti jucatori care spera sa prinda echipa si a pierdut. Banel Nicolita nu a prins prestatiile din Cupa UEFA, Paraschiv si-a aratat limitele, iar Iencsi, in ciuda golului marcat, nu a impresionat, fiind intors cu lejeritate la primul gol al ivorienilor. Nationala nu a legat jocul, iar faptul ca Dorinel Munteanu a fost iarasi unul dintre jucatorii buni de pe teren ar trebui sa ii rusineze pe coechipierii sai. Africanii, calificati la Mondialele de anul viitor in premiera, au dominat prima parte, Drogba le-a facut zile grele fundasilor romani, in timp ce poarta adversa nu a fost pusa in pericol decat de Mutu, care a executat repede o lovitura libera pe langa buturi. Imediat dupa pauza, Aruna Kone l-a executat pe Lobont cu un sut din marginea careului dupa ce s-a distrat cu Iencsi, fundas care s-a revansat cateva minute mai tarziu, cand a marcat primul sau gol in cele 26 de meciuri sustinute la Nationala, printr-o lovitura de cap dupa o centrare a lui Dorinel Munteanu. A urmat un val de schimbari, cu Piturca in prim-plan, fiindca omologul sau, Henri Michel, a facut putine, el pregatind deja echipa pentru turneul final de anul viitor, ceea ce a daunat jocului. Romania si-a consemnat in scripte inca patru debutanti sub tricolor, Nicolita, Bostina, Costin Lazar si Nesu, insa acestia nu au adus un plus pentru prima reprezentativa. Lui Piturca i se poate imputa si folosirea lui Badoi pe post de fundas dreapta, in conditiile in care acesta joaca la Rapid mijlocas intr-un sistem 3-4-3. Meciul cu Cote D'Ivoire poate fi considerat, asadar, un experiment esuat, insa selectionerul are noroc fiindca are aproape un an pentru astfel de jocuri. Pana in toamna viitoare, cand incep preliminariile pentru 2008, probabil ca selectionerul isi poate continua cautarile, insa este obligatoriu ca la momentul startului sa aiba o echipa capabila sa se califice la Euro. (B.G.)
ROMANIA - COTE D'IVOIRE 1-2 (0-0)
Au marcat: IENCSI (52) / A. KONE 48), B. KONE (90+1)
Stadion: "Leon Bolee", Le Mans; spectatori: 6000.
ROMANIA: Lobont - Badoi (86 Stoican), Tamas, Iencsi, Rat (80 Nesu) - Paraschiv (55 C. Lazar), D. Munteanu (69 Bostina), Nicolita (55 Dica) - Cocis (80 Rosu) - Mazilu (55 D. Niculae), Mutu. Antrenor: Victor Piturca.
COTE D'IVOIRE: Gnanhouan - Eboue, Kouassi, K. Toure (60 Akale), Boka - Y. Toure (46 Siaka), Zokora, Yapi Yopo, Romaric (72 B. Kalou) - Drogba (60 Kouakou), A. Kone (72 B. Kone). Antrenor: Henri Michel.
Au arbitrat: F. Fautrel - F. Meslin, J. Perruaux - toti din Franta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.