Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a declarat ieri ca Birourile Permanente ale celor doua Camere au fost informate, de catre reprezentantul Guvernului, ca bugetul pe 2006 va intra in dezbaterea plenului, fara modificarea procentului al
Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a declarat ieri ca Birourile Permanente ale celor doua Camere au fost informate, de catre reprezentantul Guvernului, ca bugetul pe 2006 va intra in dezbaterea plenului, fara modificarea procentului alocat Educatiei.

""A fost o discutie, n-as spune tensionta, dar oricum mai inflacarata, in legatura cu bugetul pe care vom discuta, pentru ca unii dintre noi (membrii Birourilor Permanente - n.r.) au crezut ca bugetul care va fi dezbatut incepand de maine (marti - n.r.) va fi un buget care sa aloce pentru invatamant 5% din PIB"", a precizat Nastase. El a mentionat ca reprezentantul Guvernului le-a precizat membrilor Birourilor Permanente ale celor doua Camere ca alocatia bugetara pentru Educatie ramane la nivelul a 3,9% din PIB, urmand ca anul viitor, eventual, sa se faca unele modificari.
EXPLICATII. Presedintele Camerei, Adrian Nastase, a apreciat ca, in masura in care s-ar fi intrat in dezbaterea plenului comun cu o modificare a bugetului pentru educatie la nivelul de 5% din PIB, acest lucru ar fi insemnat implicit o marire a deficitului bugetar si o alta alocare a surselor bugetare sau o redistribuire a cheltuielilor. ""Reprezentantul Guvernului a spus ca nu este cazul si ca bugetul care va fi supus dezbaterii in plen este cel care era stabilit initial si asupra caruia s-au pronuntat cele doua Comisiii de buget-finante"", a spus Nastase.
""Nu se face nici o modificare la bugetul general, ramane cel care exista la ora actuala, si inteleg ca acea crestere la 5% se va da in procesul executiei, pe masura ce apar venituri suplimentare sau se fac rectificari pe anumite pozitii de cheltuieli"", a declarat, la randul sau, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu. (Carmen Vintila)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.