Detinutii de la Rahova isi pot "umple" timpul, mai nou, cu recalificarea in diferite meserii, urmand cursurile organizate de Agentia Municipala de Ocupare a Fortei de Munca (AMOFM, in baza acordului incheiat cu Administratia Nationala a Penitenciare
Detinutii de la Rahova isi pot "umple" timpul, mai nou, cu recalificarea in diferite meserii, urmand cursurile organizate de Agentia Municipala de Ocupare a Fortei de Munca (AMOFM, in baza acordului incheiat cu Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP). Ca sa poata depasi mai usor privarea de libertate, "chiriasii" puscariei au posibilitatea de a descoperi noi meserii. In topul preferintelor se afla profesii care si "afara" au mare cautare. In speranta ca va veni vremea eliberarii, detinutii se pregatesc din timp sa faca fata provocarilor care ii asteapta. ANP crede ca astfel reintegrarea in societate a condamnatilor se va putea realiza mult mai usor.
Persoanele aflate in detentie in Penitenciarul cu regim de maxima siguranta Bucuresti-Rahova au optat pentru meseriile de zidar-pietrar-tencuitor, dulgher-tamplar-parchetar, lucrator pentru estetica si igiena corpului omenesc. Cursul de zidar-pietrar-tencuitor a inceput saptamana trecuta, 14 detinuti fiind inscrisi pentru a obtine calificare in meseriile mentionate.
Cursurile pentru celelalte meserii vor incepe in lunile noiembrie si decembrie, in momentul in care conducerea penitenciarului va aviza deschiderea lor. Conform Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, modificata, persoanele aflate in detentie care mai au de executat cel mult noua luni pana la ultima zi de executare a pedepsei pot urma un program de formare profesionala, organizat de agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene, cheltuielile de instruire fiind suportate din bugetul asigurarilor pentru somaj.
In Penitenciarul de maxima siguranta Rahova isi executa pedeapsa persoane condamnate pentru infractiuni grave, printre care se numara fostul lider sindical Miron Cozma si fratii Sile si Nutu Camataru, avand insa de executat pedepse ce depasesc termenul de noua luni mentionat in lege.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.