La doar patru zile de la triplul atentat comis la Amman si soldat cu moartea a 57 de persoane, politia iordaniana a arestat o femeie suspectata ca intentiona sa se arunce in aer, alaturi de cei trei kamikaze care au comis atacurile din cele trei hote
La doar patru zile de la triplul atentat comis la Amman si soldat cu moartea a 57 de persoane, politia iordaniana a arestat o femeie suspectata ca intentiona sa se arunce in aer, alaturi de cei trei kamikaze care au comis atacurile din cele trei hoteluri iordaniene. Anuntul a fost facut, ieri, de regele Abdullah al II-lea al Iordaniei, informeaza BBC. "Tocmai am fost informat de catre serviciile noastre de securitate ca in atacuri a fost implicata si o a patra persoana, o femeie, care nu a reusit sa detoneze bomba pe care o avea asupra sa si care acum se afla in custodia politiei", a precizat monarhul hasemit, noteaza Reuters.
Politia iordaniana a confirmat ca femeia retinuta este sotia unuia dintre cei trei kamikaze care au comis atentatele de la Amman. In plus, vicepremierul iordanian, Marwan Muasher, sustine ca arestata este sora unuia dintre locotenentii lui Abu Musab al Zarqawi, liderul retelei Al-Queda din Irak, grupare terorista care, de altfel, a revendicat imediat atacurile de la Amman. Potrivit BBC, anchetatorii au reusit sa ii identifice pe cei trei atacatori irakieni care au murit in operatiunea de miercuri, acestia fiind Ali Hussein Ali al-Shamari, din provincia Anbar, Rawad Jassem Mohammed Abed si Safaa Mohammed Ali.
Abdullah vrea eliminarea lui Zarqawi
Intr-un interviu acordat postului CNN, regele Abdullah al II-lea al Iordaniei si-a reafirmat, sambata, decizia de a combate terorismul, avertizand ca tara sa nu ii va tolera pe cei care incurajeaza sau promoveaza violenta, informeaza Rompres. "Vom dezvolta strategia noastra de lupta impotriva terorismului si vom fi fermi cu teroristii", a afirmat suveranul iordanian. "Evident ca intentionam sa luptam impotriva lui Zarqawi si sa-l eliminam, dar asta face parte din lupta comunitatii internationale impotriva acestui extremist", a mai spus Abdullah al II-lea, promitand ca va lupta impotriva liderului bratului irakian al retelei teroriste Al-Queda. "Zarqawi si-a schimbat strategia, utilizeaza straini pentru a comite atentate. Acest lucru semnifica faptul ca serviciile noastre de securitate trebuie sa-si schimbe strategia", a apreciat Abdullah al II-lea. Referindu-se la o eventuala conexiune intre atentatele de saptamana trecuta si politica de alianta pe care Ammanul o are cu Washingtonul, suveranul hasemit a afirmat ca atacurile reprezinta "o lovitura data poporului iordanian, si nu politicii" tarii. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.