IDEI PENTRU CASA TA

Culorile trebuie armonizate cu firea oamenilor, dar pentru ca acei mici nu pot decide singuri pentru ei, sunt cateva recomandari care
trebuie luate in seama pentru crearea unui ambient propice cresterii armonioase

Peste tot, in revistele de specialitate, cand vine vorba de culori, se vorbeste foarte mult despre combinatii de nuante si de tonuri. Totusi, sunt foarte multi aceia care nu stiu care este diferenta dintre nuantele si tonurile culorilor. Pentru o buna intelegere a sfaturilor pe care vi le dau cu privire la culorile pentru camerele de copii (care sunt in general foarte nuantate si pastelate), voi explica la inceput care este aceasta diferenta. Nuantele sunt acelea care se obtin prin amestecarea a doua culori vecine in spectrul cromatic. Tonurile sunt rezultatul amestecului aceleiasi culori cu alb sau negru. Nuanta se refera la calitatea unei culori de a fi mai calda sau mai rece. Tonul se refera la calitatea unei culori de a fi mai inchisa sau mai deschisa.
La amenajarea camerei copilului, partea cromatica necesita o atentie deosebita. Trebuie luat in seama ca mediul in care cresc copiii isi pune amprenta asupra dezvoltarii lor fizice si psihice. Odihna, joaca si invatatul sunt activitatile care trebuie favorizate prin crearea acestui mediu. Camera copilului trebuie conceputa pe modelul lumii de poveste si poezie, cu o cromatica ambientala calda si deschisa.
Culoarea este un element important in sporirea eficientei invatarii si in dezvoltarea creativitatii, memoriei, imaginatiei si inteligentei. Pentru a spori randamentul activitatii intelectuale a copilului dumneavoastra, utilizati un camp cromatic variat. Copiii crescuti intr-un mediu cromatic cu nuante coloristice diversificate si bine alese au un nivel de inteligenta si o imaginatie net superioare celor crescuti intr-un mediu acromatic, monoton si rece.
CALITATILE CULORILOR

Vesnicul roz pentru fetite si nelipsitul bleu pentru baieti pot fi inlocuite cu o gama larga de alte nuante si tonuri de culori pline de armonie, care nu trebuie schimbate
o data cu trecerea de stadiul de prescolar