Prezenta, ieri, la intalnirea cu ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, alaturi de reprezentantii ANS si ai unor federatii sportive de calibru, Carmen Tocala (foto), presedintele FR Baschet, s-a declarat multumita de rezultatele discutiilo
Prezenta, ieri, la intalnirea cu ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, alaturi de reprezentantii ANS si ai unor federatii sportive de calibru, Carmen Tocala (foto), presedintele FR Baschet, s-a declarat multumita de rezultatele discutiilor. "Ministrul Vladescu a afisat o evidenta disponiblitate pentru sprijinirea sportului. De altfel, apreciez ca pozitiva deschiderea sa catre toate problemele noastre. S-a discutat despre reglementarea statutului sportivilor, modificarea si completarea legislatiei sportive, recuperarea arieratelor bugetare, cat si marea problema a bazelor", a spus presedintele FRB. Referindu-se la salile improprii disputarii unor jocuri oficiale, Tocala a adaugat ca exista foarte putine arene competitive in tara. "Ministrul Vladescu ne-a asigurat ca va fi construita o Sala Polivalenta in Capitala, de 15.000 de locuri, ceea ce ar constitui un plus major pentru sporturile de echipa", a punctat Tocala. Referindu-se la trecerea la profesionism a unor discipline sportive interesate, tinand cont ca exista putine sporturi cu acest statut (n.n. - fotbal, box, handbal), Tocala a spus: "In baschet avem doar sportivi amatori. Am explicat necesitatea dobandirii statutului de profesionist, cu sprijinul ANS, care a si initiat o propunere legislativa, urmand ca sportivul care capata acest statut sa obtina licenta dupa ce incheie, in conditiile Codului Civil, un contract de munca scris cu o structura sportiva." (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.