Premierul Tariceanu i-a convocat ieri dimineata pe liderii partidelor din coalitie, Dan Voiculescu, Marko Bela si Adriean Videanu, pentru a lamuri problema legii statutului minoritatilor. Cei patru, printre care chiar seful Executivului, au stabilit
Premierul Tariceanu i-a convocat ieri dimineata pe liderii partidelor din coalitie, Dan Voiculescu, Marko Bela si Adriean Videanu, pentru a lamuri problema legii statutului minoritatilor. Cei patru, printre care chiar seful Executivului, au stabilit ca vor cere Guvernului sa se pronunte daca statutul se incadreaza in categoria legilor care pot beneficia de procedura de urgenta. Totodata, conservatorii au subliniat ca vor vota Statutul minoritatilor doar in conditiile in care, mai inainte sau odata cu aceasta initiativa, va fi votat si proiectul lor legislativ referitor la asigurarea reprezentarii romanilor, in zonele unde sunt minoritari, in structurile administratiei publice locale. Pentru PC, acest proiect este unul dintre "subiectele pentru care nu negociaza". Referindu-se la acuzatiile de tradare care le-au fost atribuite dupa ce reprezentantii partidului au parasit sala Biroului Permanent al Camerei, chiar cand se discuta despre statut, deputatul Bogdan Ciuca a spus ca, de fapt, absentii nu stiau despre ce va fi vorba: "Nu poti sa ceri ceva unui om pana nu-l pui in garda si pana nu-l atentionezi".
Pe de alta parte, democratul Boc a declarat, potrivit Rompres, ca proiectul privind statutul ar trebui dezbatut, in Camera Deputatilor, in procedura de urgenta, pentru ca e cerut, prin raportul de tara, de Comisia Europeana. Boc a mai spus si ca in coalitia guvernamentala nu mai exista tensiuni pe tema acestei legi. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.