Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) va efectua demersurile legale pentru urgentarea promovarii, cel tarziu pana la sfarsitul acestui an, a proiectului de modificare a Legii 32/2000 privind societatile de asigurare si supravegherea asiguraril
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) va efectua demersurile legale pentru urgentarea promovarii, cel tarziu pana la sfarsitul acestui an, a proiectului de modificare a Legii 32/2000 privind societatile de asigurare si supravegherea asigurarilor, se arata intr-un comunicat al CSA. Acest act normativ transpune integral directiva privind intermedierea in domeniul asigurarilor si va face posibila intarirea capacitatii administrative de supraveghere, se mai arata in comunicat. Directiile de specialitate din cadrul Comisiei vor elabora legislatia secundara, astfel incat aceasta sa poata fi promovata imediat dupa aprobarea si publicarea modificarilor ce urmeaza a fi aduse Legii 32/2000. O alta prioritate a CSA este continuarea eforturilor de orientare a practicilor de supraveghere spre modelul bazat pe analiza riscurilor, conform recomandarilor Comisiei Europene. Astfel, s-a stabilit ca in perioada urmatoare sa fie amendata tematica de control la societatile de asigurare astfel incat evaluarea riscurilor sa fie realizata in functie de clasele de asigurari practicate. Acest demers va fi sprijinit si de catre consultantii care asigura in prezent asistenta tehnica CSA prin Programul Phare 2002. Referitor la recomandarea Comisiei Europene privind alinierea la legislatia europeana in domeniul pensiilor ocupationale, avand in vedere OUG 50/2005 privind infiintarea, organizarea si functionarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, prin care CSA este descarcata de atributia de reglementare si supraveghere a pensiilor, s-a stabilit sa se transmita Directiei Generale Piata Interna a Comisiei Europene traducerea acestui act normativ. In domeniul asigurarii de raspundere civila auto, CSA va initia un act normativ care va conduce la determinarea corecta a gradului de cuprindere in asigurare, prin introducerea unor masuri suplimentare de sanctionare a proprietarilor de autovehicule neasigurate, conform practicilor din statele membre ale Uniunii Europene. In paralel, Comisia va continua procedurile pentru realizarea bazei de date la nivel national privind asigurarea de raspundere civila auto, in colaborare cu Ministerul Administratiei si Internelor, al carui sprijin este necesar pentru determinarea corecta a gradului de cuprindere in aceasta forma de asigurare obligatorie. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.