Cei mai valorosi atleti romani ai momentului, triplusaltistul Marian Oprea si alergatoarea de cursa lunga Constantina Dita-Tomescu, sunt nominalizati printre cei 44 de sportivi care candideaza la titlul de cel mai bun atlet european al anului, trofeu
Cei mai valorosi atleti romani ai momentului, triplusaltistul Marian Oprea si alergatoarea de cursa lunga Constantina Dita-Tomescu, sunt nominalizati printre cei 44 de sportivi care candideaza la titlul de cel mai bun atlet european al anului, trofeul de cristal urmand sa fie acordat de federatia continentala de specialitate in urma contabilizarii voturilor primite din partea federatiilor membre, a reprezentantilor media si a fanilor. Conform site-ului EAA, voturile pot fi trimise pe adresa www.european-athletics.org pana la data de 31 decembrie, trofeul pentru cel mai bun atlet european al anului fiind inaugurat in urma cu 13 ani. Pentru premiul EAA concureaza 22 de atleti, printre care si vicecampionul olimpic de la Atena, Marian Oprea, si 22 de atlete, printre care se numara si laureata mondiala de la semimaraton, Constantina Dita-Tomescu, pe lista oficiala figurand nu mai putin de 18 campioni mondiali, trei recordmeni mondiali si 18 lideri ai clasamentelor mondiale la diferite probe.
Reamintim ca in acest sezon, Constantina Dita-Tomescu a cucerit medalia de bronz la maraton, la CM de la Helsinki, si doua medalii de aur, individual si cu echipa, la CM de semimaraton de la Edmonton, in vreme ce Marian Oprea a obtinut medalia de bronz la CM 2005. (T. RIST)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.