Apa Nova a intrat, in sfarsit, in vizorul municipalitatii Bucurestilor si risca, pentru serviciile de proasta calitate reclamate de locuitorii Capitalei, amenzi de pana la 5.000.000 de euro, potrivit directorului general al Agentiei de Reglementare a
Apa Nova a intrat, in sfarsit, in vizorul municipalitatii Bucurestilor si risca, pentru serviciile de proasta calitate reclamate de locuitorii Capitalei, amenzi de pana la 5.000.000 de euro, potrivit directorului general al Agentiei de Reglementare a Nivelelor de Servicii Apa Canal din Capitala (ARBAC), Adrian Cristea. El a anuntat ieri ca ARBAC analizeaza, in aceasta perioada, setul de servicii oferite de Apa Nova, si neregulile constatate, in vederea sanctionarii societatii franceze. Viceprimarul general Razvan Murgeanu a confirmat, inca de saptamana trecuta, ca Apa Nova urmeaza sa fie amendata in baza unor propuneri de penalitati inaintate de reprezentantii ARBAC. Propunerile urmeaza sa ajunga la Primaria Capitalei, iar primarul general Adriean Videanu va putea amenda societatea.
Reamintim ca edilul-sef al Capitalei a fost imputenicit de Consiliul General, in sedinta ordinara de joia trecuta, sa poata amenda, incepand de luna viitoare, societatea Apa Nova pentru neindeplinirea unor servicii prevazute in contractul de concesiune. Potrivit hotararii votate de consilierii municipali, propunerea de sanctionare va fi emisa de agentia municipala ARBAC, institutia care monitorizeaza activitatea concesionarului serviciului de apa. Consilierii PSD s-au opus proiectului de hotarare intrucat, prin contractul de concesiune, era stabilit clar ca amenda sa fie data de o institutie independenta, respectiv ARBAC. Desi au votat imputernicirea primarului general sa aplice amenzi, municipalitatea nu va putea, nici de data aceasta, sa sanctioneze Apa Nova pentru eventuale abateri, deoarece edilul general s-ar afla in conflict de interese, el reprezentand si primaria, care este parte in contract. Astfel, amenda va putea fi usor anulata in instanta de catre societatea franceza, asa cum s-a intamplat si in urma cu doi ani, cand Consiliul General a sanctionat cu suma de 100.000 de euro Apa Nova, dar a pierdut in instanta, si apoi s-a lasat pagubas - pe banii bucurestenilor. Apa Nova a fost invinuita atat de cetateni, cat si de autoritatile publice ca nu a intervenit operativ in timpul inundatiilor din Bucuresti pentru desfundarea conductelor de canalizare si evacuarea apei de pe strazi si din gospodariile oamenilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.