In urma puternicelor inundatii care au afectat Romania, reprezentanta diplomatica a Austriei la Bucuresti s-a implicat in reconstruirea caselor sinistratilor din Suraia si Odobesti, functionarii ambasadei vizitand, la sfarsitul lunii iulie, anul aces
In urma puternicelor inundatii care au afectat Romania, reprezentanta diplomatica a Austriei la Bucuresti s-a implicat in reconstruirea caselor sinistratilor din Suraia si Odobesti, functionarii ambasadei vizitand, la sfarsitul lunii iulie, anul acesta, mai multe locuinte afectate din comunele Suraia si Odobesti, transmite Rompres. Initiativa ambasadei a vizat reconstruirea a zece locuinte in Suraia, respectiv sase in Odobesti. "La Odobesti, primaria a stabilit deja un nou amplasament pentru locuintele distruse. Acestea vor fi reabilitate de catre Ambasada Austriei", a explicat Catalin Dragulescu, purtatorul de cuvant al Prefecturii Vrancea. Raiffeisen - Banca pentru Locuinte si-a anuntat, de asemenea, contributia, donand materiale de constructii - 600 de saci de ciment, 17 tone de otel beton si aproximativ 24.000 de caramizi - in valoare de peste 20.000 de euro comunei Nanesti din judetul Vrancea. "Am donat materialele de constructie comunei Nanesti, deoarece aici au fost distruse foarte multe case, declara, in iulie, anul acesta, presedintele bancii Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Ionut Costea. Eforturile Ambasadei Austriei la Bucuresti si ale Bancii Raiffaisen au fost secondate de cele ale Crucii Rosii austriece, care a trimis, la finalul lunii iulie, anul acesta, ajutoare in valoare de peste 40.000 de euro pentru zonele sinistrate din Romania. Totodata, Crucea Rosie austriaca a anuntat deschiderea unui cont bancar unde pot fi donate sume de bani in sprijinul sinistratilor din Romania. Ajutorarea sinistratilor romani a facut, de asemenea, obiectul unei campanii de ajutorare desfasurata, in perioada iulie-septembrie, anul acesta, la Viena. In urma actiunii "Vecini in nevoie - inundatii in Europa de Est", promovata in capitala austriaca, sinistratii romani au beneficiat de o donatie de aproximativ 533.000 de euro, potrivit organizatorilor manifestarii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.