Firmele de asigurari care vand polite de raspundere civila auto vor vira la Fondul de protectie a victimelor strazii o cota de 1% din incasarile pentru aceasta categorie de asigurari, potrivit unor norme emise de Comisia de Supraveghere a Asigurarilo
Firmele de asigurari care vand polite de raspundere civila auto vor vira la Fondul de protectie a victimelor strazii o cota de 1% din incasarile pentru aceasta categorie de asigurari, potrivit unor norme emise de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Contributiile la fond aferente acestui an se calculeaza din volumul primelor incasate si se vireaza in doua etape. Astfel, pana la 1 noiembrie se platesc sumele datorate pentru primul semestru, iar restul contributiilor vor fi achitate pana la 25 ianuarie 2006.Anul trecut, firmele de asigurari au vandut polite RCA in suma totala de 136,5 milioane euro. Pana in acest an, contributia la fondul de protectie a victimelor strazii era calculata prin aplicarea unei cote de 0,05% asupra incasarilor din polite RCA. Beneficiarii fondului sunt victimele accidentelor cu autori necunoscuti sau care nu detin polite RCA. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.