O femeie din Marea Britanie, care a ramas infertila in urma unui tratament impotriva cancerului, a reusit sa devina mama cu ajutorul celor doua surori ale sale, relateaza BBC News online. Sora geamana a lui Alex, Charlotte, a fost de acord sa-i donez
O femeie din Marea Britanie, care a ramas infertila in urma unui tratament impotriva cancerului, a reusit sa devina mama cu ajutorul celor doua surori ale sale, relateaza BBC News online. Sora geamana a lui Alex, Charlotte, a fost de acord sa-i doneze un ovul care a fost fecundat in vitro, in timp ce cea de-a treia sora, Helen, s-a oferit sa fie mama purtatoare. Copilul s-a nascut recent intr-o maternitate din Londra, cele trei mamici declarandu-se extrem de fericite de venirea sa pe lume. "Este un inger. Le voi fi pe veci recunoscatoare surorilor mele", declara Alex. Ea avea 28 de ani in momentul in care s-a hotarat sa intemeieze o familie alaturi de Shaun, dar la scurt timp dupa nunta a fost diagnosticata cu cancer cervical, fiind nevoita sa faca chimioterapie, tratament care a lasat-o insa in imposibilitatea de a mai avea propriii copii. "Momentul in care am aflat acest lucru a fost la fel de trist ca si cel in care am fost diagnosticata cu cancer. Eu si Shaun ne-am dorit foarte mult copii", povesteste Alex. "Surorile mele au aflat si s-au oferit sa ne ajute. Charlotte mi-a spus imediat ca imi doneaza un ovar si, pana la urma, ceea ce la inceput mi s-a parut o gluma s-a transformat in fapt real", mai spune Alex. Astfel, Charlotte a donat ovulul, sotul Shaun a donat sperma, iar Helen, in varsta de 35 de ani, care se oferise sa fie mama surogat, a ramas insarcinata chiar din prima incercare. "Chiar daca m-am simtit minunat in aceste noua luni si m-am atasat enorm de copilul pe care l-am avut in pantece, am stiut tot timpul ca doar o inlocuiesc pe Alex, ca nu eu sunt mama micutului. La nastere, nu am avut nici o secunda sentimentul ca-mi dau propriul copil", a precizat Helen, adaugand ca ar face oricand acelasi lucru daca Alex si-ar mai dori un copil. La randul ei, Charlotte a precizat ca este peste masura de fericita pentru sora sa geamana. "Faptul ca suntem surori gemene reprezina foarte mult - am simtit imediat ca ea are nevoie ca eu sa-i donez un ovul", precizeaza Charlotte. (C.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.