La sase luni de la castigarea primului trofeu continental din istoria baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti intra din nou in febra cupelor europene, urmand sa debuteze, azi, de la ora 17, in grupa A din EuroCup, impotriva gruparii franc
La sase luni de la castigarea primului trofeu continental din istoria baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti intra din nou in febra cupelor europene, urmand sa debuteze, azi, de la ora 17, in grupa A din EuroCup, impotriva gruparii franceze Cholet Basket, ocupanta locului patru in ProA. Conform datelor oficiale, echipa din Hexagon este cel mai facil adversar din serie, elevii antrenorului Mladen Jojic urmand sa mai joace impotriva unor team-uri de calibru, precum Dinamo Sankt-Petersburg (Rusia) si Azovmas Mariupol (Ucraina). Dornici sa realizeze o noua performanta externa, ploiestenii au si anuntat ca se vor concentra in urmatoarele saptamani doar asupra meciurilor din Eurocup, obiectivul principal fiind clasarea in primele doua pozitii, care le-ar permite accesul in fazele superioare. Chiar daca fata de anul trecut se prezinta fara Bulatovic, Kuzmanovic si Helcioiu, staff-ul prahovean crede ca lotul a fost intarit prin transferurile pivotilor Carutasu si Nwosu, nigerianul avand in cartea de vizita si cateva sezoane in NBA. "Este un meci foarte important pentru noi. Jucam primul meci din EuroCup pe teren propriu impotriva celei mai accesibile echipe din grupa. Am vizionat casete cu echipa adversa si jucatorii nostri sunt concentrati si mobilizati pentru a obtine victoria", a punctat presedintele clubului, Alex Iacobescu, care a adaugat ca francezii se bazeaza, in special, pe americanul Lamayne Wilson, dar si pe Cedric Ferchaud si Claude Marquis. Meciul va fi gazduit de Sala "Olimpia" din Ploiesti si va fi transmis in direct de TVR 2, organizatorii anuntand ca intrarea este gratuita. De mentionat ca, maine seara, va urca pe scena continentala, dar in grupa E din EuroCup Challenge, si "U" Poli-Mobitelco Cluj, care va evolua, de la ora 18.30, pe terenul gruparii Apoel Nicosia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.