Steaua a castigat intr-o maniera de mare echipa primul meci din Grupa C a Cupei UEFA, scor 4-0 (3-0) cu RC Lens, una dintre castigatoarele Cupei UEFA-Intertoto (1-1 si 3-0 cu CFR Cluj in finala). Incurajati frenetic de aproape 25.000 de spectatori, c
Steaua a castigat intr-o maniera de mare echipa primul meci din Grupa C a Cupei UEFA, scor 4-0 (3-0) cu RC Lens, una dintre castigatoarele Cupei UEFA-Intertoto (1-1 si 3-0 cu CFR Cluj in finala). Incurajati frenetic de aproape 25.000 de spectatori, care i-au facut o primire triumfala lui Marius Lacatus, revenit in Ghencea ca presedinte executiv, "militarii" au inceput perfect si au concretizat primele doua ocazii, prin V. Iacob (minutul 13), care a reluat cu capul centrarea lui Nesu, si D. Goian, care a marcat cu capul dupa un corner executat de Bostina. Campioana Romaniei a "ucis" meciul o data cu reusita lui Dica (minutul 43), care a sutat plasat dupa o actiune inceputa de Bostina si continuata de V. Iacob. Acelasi Dica (minutul 61) a reluat sub transversala o minge respinsa de apararea lui Lens si a inchis tabela de marcaj la 4-0.
Protasov: "N-am facut cel mai bun joc"
Oleg Protasov a declarat dupa meci ca Steaua a obtinut o victorie frumoasa in fata lui RC Lens, dar a mentionat ca acesta nu a fost cel mai bun joc al echipei sale, din punct de vedere calitativ. "Felicit, in numele intregii echipe, publicul, care a creat o atmosfera superba. Totodata, le multumesc jucatorilor, pentru ca este al doilea meci in care si-au dat sufletul pe teren. Este o victorie mare, frumoasa, pentru ca Lens este un nume in Europa. Am facut primul pas, dar trebuie sa luptam in continuare pentru a ne califica. Nu m-am asteptat la un asemenea scor", a spus Protasov. Intrebat daca faptul ca acesta a fost primul meci cu Marius Lacatus in calitate de presedinte a avut importanta in ceea ce priveste scorul, Protasov a spus: "Steaua nu joaca pentru cineva anume, formam o echipa, iar Lacatus face parte din echipa noastra". Protasov a explicat ca jucatorii sai au avut incredere in fortele lor, acesta fiind principalul lor atu. "Cu ce i-am surprins pe francezi? Am avut incredere in fortele noastre si am luptat mai mult. Acum deja ne gandim la Rapid. Sunt sigur ca jucatorii mei deja se pregatesc pentru aceasta partida, deoarece evolueaza la o mare echipa si sunt profesionisti. Exista diferente intre o victorie mare in Europa si un meci de campionat. Problema este a noastra, pentru ca trebuie sa uitam meciul de azi", a subliniat antrenorul ucrainean. Protasov a mai afirmat ca Steaua nu a facut un joc foarte bun din punct de vedere calitativ. "In ceea ce priveste calitatea, nu cred ca a fost cel mai bun joc al nostru. Cu o zi inainte de meci, la antrenament, a trebuit sa tin de jucatori pentru ca adrenalina era la maximum, voiau sa joace deja cu Lens, asa de mult au asteptat acest meci. Psihologia lor era pregatita deja, nu mai era nevoie de multe vorbe. Am discutat despre tactica si cum sa-i blocam la fazele fixe, la contraatacuri, unde erau periculosi, si se vede ca am reusit sa-i anihilam", a spus Protasov.
Gillot: "Locul Stelei era in Liga Campionilor"
Antrenorul lui RC Lens, Francis Gillot, a declarat ca Steaua ar fi meritat sa evolueze in grupele UEFA Champions League, in locul lui Rosenborg Trondheim. "Daca ar juca in campionatul Frantei, Steaua s-ar clasa intre primele cinci. Steaua este favorita la calificare, pentru ca este nevoie de doua victorii, iar Steaua a castigat deja un meci. Valoarea echipei ii permitea sa fie in Liga Campionilor, in locul lui Rosenborg", a spus Gillot. Antrenorul francez a apreciat ca Steaua este o echipa foarte buna din punct de vedere tehnic si mental. "Nu este un dezastru, ci doar un meci din grupa. Finalitatea ar fi fost aceeasi chiar daca am fi pierdut cu 0-1. Grav este ca nu am fost destul de agresivi. Am inceput bine meciul, ne-am creat o ocazie pe care nu am fructificat-o, apoi am luat rapid doua goluri si eram deja in handicap. La 0-0 ar fi fost mai greu pentru Steaua, dar de la 2-0 totul s-a simplificat. Steaua este o echipa foarte buna per ansamblu, solida mental, din punct de vedere tehnic si foarte eficienta, marcand patru goluri din cinci-sase ocazii", a mentionat Gillot. Acesta considera ca rezultatul reflecta diferenta din teren. "Ca joc nu se poate spune ca am fost surclasati, avand aproape aceeasi posesie, insa jucatorii Stelei au muncit suta la suta, noi doar 40 la suta, iar la un asemenea nivel sunt excluse jumatatile de masura si am fost pedepsiti pentru asta. Este foarte greu sa primesti doua goluri aproape unul dupa altul. Pana la 3-0 mai aveam sperante. Ne-a lipsit agresivitatea mentala. Spre deosebire de noi, la 4-0, Steaua ataca. Vom incerca sa uitam cat mai repede seara asta", a spus Gillot. (MIG)
STEAUA - RC LENS 4-0 (3-0)
Au marcat: V. IACOB (14), D. GOIAN (17), N. DICA (44, 63).
Stadion: "Steaua"; spectatori: 25.000.
STEAUA: Hamutovski - Ogararu, D. Goian, Ghionea, Nesu - Nicolita (79 Oprita), Radoi (82 Lovin), Paraschiv, Bostina - V. Iacob (84 A. Cristea), N. Dica. Antrenor: O. Protasov.
LENS: Itandje - Assou-Ekoto, Demont, Coulibaly (46 Jussie), Hilton - Diarra (74 Carriere), Keita (45+2 Leroy) - Gillet, Barul, Thomert - Dindane. Antrenor: F. Gillet.
Cartonase galbene: Nicolita (42) / Dindane (65, 78).
Cartonas rosu: Dindane (78).
Au arbitrat: A. Briakos - K. Galanos, D. Bozatzidis (toti din Grecia).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.