In aceste zile se desfasoara la Bucuresti lucrarile Asociatiei Mondiale a organizatiilor de evaluatori (World Associations of Valuation Organisations -WAVO), organism din care fac parte asociatii ale evaluatorilor din toata lumea. "Asociatia National
In aceste zile se desfasoara la Bucuresti lucrarile Asociatiei Mondiale a organizatiilor de evaluatori (World Associations of Valuation Organisations -WAVO), organism din care fac parte asociatii ale evaluatorilor din toata lumea. "Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR) lanseaza, cu acest prilej, Standardele Internationale de Evaluare/ editia 2005, document ce cuprinde standardele nominalizate in Legea 64, precum si in legile proprietatii", a declarat Mihai Bojinca, presedintele ANEVAR.
Asociatia a fost implicata in discutii referitoare la evaluarea activelor care vor intra in Fondul Proprietatea, dar si pentru stabilirea cuantumului despagubirilor ce vor fi acordate in baza legilor proprietatii. "In prezent, ANEVAR este canalizata pe asigurarea suportului tehnic pentru evaluare. Vom publica in curand standardele de evaluare in cazul despagubirilor acordate celor care au fost expropriati pentru extinderea lucrarilor de utilitate publica, cum ar fi constructia de autostrazi", a mai spus Bojinca. In legatura cu evaluarea proprietatilor imobiliare, in vederea impozitarii, presedintele ANEVAR apreciaza ca pentru a incepe aceasta activitate, trebuie adoptate mai intai cateva masuri legislative, cum ar fi obligativitatea impozitarii pe baza valorii de piata.
ANEVAR isi desfasoara activitatea in conformitate cu Standardele Internationale de Evaluare, elaborate de International Valuation Standard Committee (IVSC), organism al Natiunilor Unite. Asociatia este membru al Grupului European al Asociatiilor de Evaluatori (TEGoVA), al Consiliului Director al Comitetului IVSC si al Consiliului Director al WAVO. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.