"Este in interesul Europei ca Romania sa devina membra a UE", a declarat, ieri, presedintele Senatului francez, Christian Poncelet, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Ambasada Republicii Franceze la Bucuresti, cu ocazia vizitei sale in R
"Este in interesul Europei ca Romania sa devina membra a UE", a declarat, ieri, presedintele Senatului francez, Christian Poncelet, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Ambasada Republicii Franceze la Bucuresti, cu ocazia vizitei sale in Romania la invitatia omologului sau roman, Nicolae Vacaroiu. "Franta ramane in continuare avocatul cauzei romanesti", a adaugat oficialul francez, declarandu-se optimist in privinta respectarii calendarului aderarii prevazut pentru tara noastra. "Desi mai sunt inca multe de facut, progresele de pana acum pot fi privite ca o garantie a continuarii reformelor", a remarcat Poncelet, apreciind ca, o data inclusa in comunitatea statelor europene, Romania va juca un rol deosebit de important in cadrul constructiei europene, prin asigurarea unui echilibru intre nordul si sudul Europei. "Pozitia Senatului este clara: de indata ce Guvernul va depune tratatul de aderare (al Romaniei la UE, n.red.) speram ca inainte de sfarsitul anului, Senatul - atat Opozitia, cat si puterea - il va ratifica", a adaugat presedintele Camerei superioare a forului legislativ francez, precizand, totusi, ca votul parlamentarilor ar putea fi influentat in eventualitatea in care raportul Comisiei Europeane, asteptat la sfarsitul acestei luni, va fi unul negativ. Cu ocazia vizitei sale in Romania, in perioada 18-20 octombrie, presedintele Senatului francez a avut intrevederi cu premierul Calin Popescu Tariceanu, presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, si ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.