La Institutul National de Geriatrie "Ana Aslan" au inceput ieri lucrarile celei de-a 32-a Conferinte Nationale de Geriatrie, manifestatie marcata, in deschidere, de acordarea Diplomei de "Excelenta in Geriatrie" academicianului Constantin Balaceanu-S
La Institutul National de Geriatrie "Ana Aslan" au inceput ieri lucrarile celei de-a 32-a Conferinte Nationale de Geriatrie, manifestatie marcata, in deschidere, de acordarea Diplomei de "Excelenta in Geriatrie" academicianului Constantin Balaceanu-Stolnici. "Am fost si am ramas legat de destinul geriatriei. I-am intrebat, pe rand, pe ministrii Sanatatii, de ce se incapataneaza sa marginalizeze acest domeniu. Trebuie lasate la o parte rivalitatile si sa impunem prestigiul geriatriei, pentru ca, o societate moderna nu poate trai fara geriatrie", a declarat Balaceanu-Stolnici. Academicianul a adaugat ca trecerea Institutului "Ana Aslan" din administrarea Ministerului Sanatatii sub cea a RA Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat este "o schizofrenie administrativa".
Activitatea academicianului, care in perioada 1974-1993 a condus Institutul, a fost evocata de fosta sa asistenta, in prezent directoarea Institutului, conf.dr. Maria Georgescu. (C.P.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.