Fostul procuror general ucrainean, Sviatoslav Piskun, sustine ca a fost demis, la finalul saptamanii trecute, pentru ca desfasura o ancheta care o viza pe sotia presedintelui tarii, Katerina Iuscenko-Ciumacenko, transmite The Independent, in editia s
Fostul procuror general ucrainean, Sviatoslav Piskun, sustine ca a fost demis, la finalul saptamanii trecute, pentru ca desfasura o ancheta care o viza pe sotia presedintelui tarii, Katerina Iuscenko-Ciumacenko, transmite The Independent, in editia sa de ieri, citat de Mediafax. Piskun sustine ca a fost demis pentru ca investiga informatii potrivit carora sotia de origine americana a presedintelui si-ar fi adus la Kiev rudele din SUA cu un avion special inchiriat, pentru a asista la investirea lui Iuscenko. Cheltuielile s-ar fi ridicat la aproape 300.000 de euro, iar fostul procuror general ucrainean a initiat o ancheta pentru a afla provenienta sumei, banuind ca sursa ar putea fi un om de afaceri ucrainean, cautat in Statele Unite pentru spalare de bani. "Demiterea mea a fost consecinta directa a refuzului de a ma supune presiunii politice", a declarat Piskun. In replica, apropiatii sefului de stat ucrainean au respins afirmatiile fostului procuror general al Ucrainei, sustinand ca acesta a fost demis pentru incompetenta, in speta pentru esecul sau de a duce la capat ancheta asupra asasinarii jurnalistului Gheorghi Gongadze in 2000. Familia presedintelui Iuscenko nu se afla la primul incident controversat, fiul liderului de la Kiev, Andrei, fiind criticat, recent, pentru stilul de viata extravagant, nejustificat de posibilitatile sale modeste, de student, in timp ce prima doamna a fost acuzata ca lucreaza pentru administratia americana, acuzatii pe care le-a atacat in instanta. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.