Presedintele american George W. Bush a luat cina miercuri seara cu solistul trupei U2, Bono, cunoscut avocat al tarilor defavorizate, au anuntat oficiali de la Casa Alba, citati de Mediafax. Aceasta invitatie a aparut in urma summitului G8 al celor m
Presedintele american George W. Bush a luat cina miercuri seara cu solistul trupei U2, Bono, cunoscut avocat al tarilor defavorizate, au anuntat oficiali de la Casa Alba, citati de Mediafax. Aceasta invitatie a aparut in urma summitului G8 al celor mai bogate tari din lume, din iulie, la Gleneagles, Scotia. "Au discutat despre anumite prioritati comune pe care le au. Cei doi impart acelasi devotament profund pentru lupta de combatere a SIDA, pentru impiedicarea cresterii numarului bolnavilor de malarie si pentru dezvoltarea comertului cu scopul de a scoate oamenii din saracie", a declarat purtatorul de cuvant prezidential, Scott McClellan. Bono "este o persoana cu foarte multa influenta si care se implica in ajutorarea persoanelor aflate in dificultate, cu scopul de a scoate saracii din mizerie si de a-i ajuta pe cei ce sufera de SIDA", a adaugat acesta. "Acestea sunt prioritati pe care si presedintele le impartaseste. De aceea ei au discutat pe tema acestor subiecte in cursul ultimilor ani. Si noi suntem bucurosi ca s-au intalnit", a adaugat McClellan, cerandu-le jurnalistilor sa nu speculeze in ceea ce priveste o apropiere importanta a lui Bono de administratia Bush. "Eu cred ca-i place ce face acum si munca pe care o depune pentru oamenii care sufera in tarile in curs de dezvoltare", a declarat McClellan. Cantaretul trebuie de asemenea sa se intalneasca cu consilierul de securitate nationala al presedintelui, Stephen Hadley, inainte de un concert al grupului sau prevazut pentru joi seara la Washington.
"Deocamdata, presedintele nu crede ca va putea asista la concertul din aceasta seara, dar daca apare vreo schimbare, o sa va informam", le-a spus McClellan jurnalistilor. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.