Trusturile, de orice natura ar fi ele, sunt niste bande bine organizate pentru jefuirea nemiloasa a poporului. Deoarece nimeni in tara asta nu se preocupa de nevoile populatiei, s'au gasit o seama de indivizi, care intruniti in asa zise asociatii, nu
Trusturile, de orice natura ar fi ele, sunt niste bande bine organizate pentru jefuirea nemiloasa a poporului. Deoarece nimeni in tara asta nu se preocupa de nevoile populatiei, s'au gasit o seama de indivizi, care intruniti in asa zise asociatii, numite de ei pompos trusturi, iau si ultimul ban de la gura romanului si asa destul de sarac, care este impovarat destul de atatea taxe si impozite, el trebuie sa dea atat cat i se cere pe un produs sau altul.
Aceste trusturi sunt create numai cu scopul precis si unic de a vinde cetateanului un produs de care el are nevoie, numai la pretul fixat de acesti jecmanitori. Castigul lor pentru fiecare produs in parte trebuie sa fie de 3-4-500 la suta. Va amintim doar cateva trusturi din cele multe: trustul zaharului, al hartiei, al uleiurilor, al colonialelor de tot soiul, al brutarilor etc. etc.
Nerusinarea acestora nu se multumeste cu un castig dublu, ei vor sa se imbogateasca peste noapte pe spinarea tabacita de griji si nevoi a romanilor. Desfidem pe oricare fabricant din aceste trusturi sus amintite si daca se vor supara pe noi, sa pofteasca d-lor sa ne dovedeasca contrariul. Sfidarea si indrazneala lor nu se opreste numai la castig, mai au curajul sa faca si gura cand sunt atacati la ziar, ameninta in stanga si dreapta pe bietii jurnalisti. Sa ne bage la puscarie daca le da mana, ca noi tot una si buna o s'o tinem: - D-lor sunteti niste talhari de drumul mare!
ZIUA, 20 octombrie 1937


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.