Un ceas pe care Marilyn Monroe l-a daruit presedintelui Kennedy in noaptea in care i-a cantat faimosul "Happy Birthday" s-a vandut recent la o licitatie cu 120 de mii de dolari, relateaza presa britanica. Toata lumea tine minte maniera senzuala in ca
Un ceas pe care Marilyn Monroe l-a daruit presedintelui Kennedy in noaptea in care i-a cantat faimosul "Happy Birthday" s-a vandut recent la o licitatie cu 120 de mii de dolari, relateaza presa britanica. Toata lumea tine minte maniera senzuala in care actrita i-a cantat presedintelui la gala din Madison Square Garden acea melodie. Evenimentul a fost televizat si publicul a fost cucerit din nou de legendara actrita.
Astfel, pana si rochia de sifon pe care Monroe a purtat-o in acea noapte a fost vanduta de casa de licitatii Christie's cu pretul record de 1,3 milioane de dolari.
Pe ceasul de aur, marca Rolex, sunt gravate cuvintele: "Lui Jack, cu dragoste pentru totdeauna, 29 mai 1962".
Bill Panagopulos, fondatorul casei de licitatii Alexander Autographs, a declarat ca cel care a cumparat ceasul este un colectionar de pe Coasta de Est, insa nu a facut public nici un nume.
Se pare ca Monroe i-ar fi dat ceasul apropiatului lui Kennedy, Kenneth O'Donnell, care i l-ar fi dat, la randul sau, presedintelui Americii, a declarat Panagopulos. Insa in momentul in care JFK a vazut cadoul, i-ar fi spus acestuia "sa scape de el".
Toata lumea se astepta ca ceasul sa se vanda cu o suma cuprinsa intre 40 de mii si 60 de mii de dolari.
"Este extrem de greu sa estimezi un astfel de obiect. Relicvele istorice, in special cele care au numele asociat cu diverse scandaluri ale vremii, depasesc orice asteptari in momentul vanzarii lor. Pretul lor nu poate fi niciodata estimat cu exactitate" a marturisit Panagopulos.
Ceasul mai contine, de asemenea si un poem, scris pe o bucatica de hartie, intitulat "O rugaminte din inima de ziua ta". In poezie, Monroe scrie: "Sa lasam iubitii sa isi inspire suspinele/ Si trandafirii sa infloreasca si muzica sa rasune/Sa lasam pasiunea sa arda buzele si ochii/Si placeri cat e lumea de larga/Sa lasam soarele de aur sa inunde cerul/ Si lasa-ma sa iubesc/ Sau lasa-ma sa mor!".
"La Multi Ani, domnule presedinte"
Marilyn Monroe a murit dupa doua luni de la acea data, din cauza unei supradoze de somnifere, sau cel putin aceasta este varianta oficiala a mortii sale. Actrita, pe atunci in varsta de 36 de ani, a fost descoperita dezbracata, cu fata in jos pe patul din casa sa din California. Decesul sau a fost catalogat drept "o posibila sinucidere".
In ceea ce priveste ceasul, specialistii afirma ca este o adevarata opera de arta. El a fost vandut intr-o cutie de piele, pe al carei capac, in interior, scrie "La Multi Ani, domnule presedinte".
La scurta vreme de cand aceasta i-a cantat Presedintelui, conducerea studiourilor 20th Century Fox, vizibil deranjata de acest eveniment, a concediat-o pe Marilyn, desi ea lucra la filmul "Something's Got to Give", cu Dean Martin si Cyd Charisse, film regizat de catre George Cukor. Insa ea a fost angajata din nou, pentru ca Dean Martin a refuzat sa lucreze cu o alta actrita.
Se banuieste ca Monroe a avut cateva aventuri interesante la viata ei, aventuri care ii asociau numele cu presedintele John F. Kennedy, fratele acestuia, Robert Kennedy, Yves Montand, Frank Sinatra, precum si Joan Crawford. Se spune ca Marilyn ar fi ajuns si in bratele lui Marlon Brandon, insa acesta a refuzat intotdeauna sa vorbeasca despre acest subiect. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.