Circa 20% din imobilele din Capitala - in special case noi, construite in ultimii zece ani - figureaza la adresa gresita, anunta Primaria Capitalei, printr-un comunicat remis redactiei. Potrivit municipalitatii, neconcordanta dintre adresele postale
Circa 20% din imobilele din Capitala - in special case noi, construite in ultimii zece ani - figureaza la adresa gresita, anunta Primaria Capitalei, printr-un comunicat remis redactiei. Potrivit municipalitatii, neconcordanta dintre adresele postale ale imobilelor si datele din actele de proprietate s-a produs fie la inscrierea proprietatilor la notar, fie la Evidenta populatiei sau la Cadastru. Pentru a-si reglementa situatia, bucurestenii trebuie sa solicite confirmarea sau atribuirea adresei postale pentru imobilele detinute in proprietate. In cauza nu sunt chiar toti locuitorii Capitalei, ci doar posesorii imobilelor nou construite, iar singurul act care poate reglementa aceste modificari de adrese este certificatul de nomenclatura urbana, care identifica si confirma existenta unui imobil. Documentul se poate obtine, la solicitarea proprietarului, numai de la Serviciul Nomenclatura Urbana din Primaria Capitalei, in baza unui dosar care trebuie sa contina o cerere, actul de proprietate in copie legalizata, certificatul fiscal emis de Circa financiara de pe raza sectorului in care se afla imobilul, planuri topografice scara 1:500 si 1:2000, buletin de identitate si planul cadastral de identificare a imobilului. Cristina Setran, seful Serviciului Nomenclatura Urbana, argumenteaza de ce se impune reglementarea: pentru ca pot aparea probleme in momentul in care detinatorii unor astfel de imobile doresc sa faca o actiune de vanzare-cumparare a imobilului, ori sa inscrie respectiva constructie pe rol la Sectia financiara, sa obtina un credit bancar s.a. "Directia noastra de evidenta imobiliara si cadastrala exista la nivelul Primariei Capitalei din 1997, si zilnic ne confruntam cu zeci de cazuri in care adresele din actele de proprietate nu sunt cele din buletin. Pentru a veni in sprijinul populatiei si a efectua schimbarile de numere postale, am incheiat protocoale de colaborare cu mai multe servicii", a precizat Cristina Setran.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.