Conflictul inghetat din Transnistria nu ar constitui o piedica pentru viitoarele baze ale SUA din Romania, ne-a declarat generalul in retragere Joseph W. Ralston, intr-un briefing gazduit de misiunea Statelor Unite de la Bucuresti. In contextul dezvo
Conflictul inghetat din Transnistria nu ar constitui o piedica pentru viitoarele baze ale SUA din Romania, ne-a declarat generalul in retragere Joseph W. Ralston, intr-un briefing gazduit de misiunea Statelor Unite de la Bucuresti. In contextul dezvoltarii Proiectului Marii Negre si perspectiva instalarii bazelor militare americane din Romania si Bulgaria, dorinta Rusiei de a mentine fortele NATO si SUA in afara acestui spatiu nu ar trebui sa ne ingrijoreze prea mult, ne-a transmis generalul cu o cariera militara de 37 de ani in US Air Force, fost comandant suprem al fortelor aliate din Europa pana in 2003 si sustinator al planulului de relocare a bazelor SUA in zona ponto-caspica. Conflictul din Transnistria reprezinta o situatie care se poate rezolva usor, a spus generalul Ralston. "In tot cazul, daca as fi in acest moment tot comandant nu ar fi ceva pentru care sa nu pot dormi noaptea", ne-a declarat fostul sef suprem al celor 65.000 de militari a 39 de tari membre NATO. Generalul Ralston a tinut sa aduca laude militarilor romani care sunt astazi complet integrati in sistemele operationale de securitate care activeaza in Kosovo, Bosnia, Afganistan si Irak.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.