Florentin Petre, capitanul lui Dinamo, a declarat luni seara, la intrarea echipei in cantonament pentru meciul de maine cu Heerenveen, din Grupa F a Cupei UEFA, ca victoria cu olandezii este absolut necesara. "Suntem in forma, marcam goluri multe si
Florentin Petre, capitanul lui Dinamo, a declarat luni seara, la intrarea echipei in cantonament pentru meciul de maine cu Heerenveen, din Grupa F a Cupei UEFA, ca victoria cu olandezii este absolut necesara. "Suntem in forma, marcam goluri multe si facem spectacol. Ne dorim ca si joi sa facem acelasi joc ca in repriza a doua a meciului cu CFR Cluj si sa castigam. Este obligatoriu sa castigam cu Heerenveen, pentru ca este primul meci din grupa si este foarte important", a spus Petre. Internationalul "cainilor" a mentionat ca nu este important cate goluri va marca Dinamo, ci ca echipa sa castige, fie si la diferenta de un gol. Capitanul dinamovist sustine ca nu se teme de talia impresionanta a fotbalistilor olandezi. "Nu imi este teama de statura celor de la Heerenveen, pentru ca am mai avut parte de adversari mai inalti. In general, fotbalul se joaca pe jos", a apreciat Petre, care a adaugat ca fotbalul romanesc se afla intr-un moment bun si ar fi pacat sa nu se profite de aceasta situatie. Petre a afirmat ca va tine pumnii si Stelei, si Rapidului, ambele angrenate in grupele Cupei UEFA, pentru ca este in interesul fotbalului romanesc. Intrebat despre situatia creata la Steaua, in urma instituirii sechestrului asigurator pe averea patronului Gigi Becali, Florentin Petre a spus: "Nu stiu nimic. Imi pare rau. Probabil va fi un pas inapoi al nostru, pentru ca era un om care investea si fotbalul romanesc avea de castigat de pe urma lui. E pacat. Nu stiu daca masura va afecta jucatorii, dar nea Gigi va face rost de bani pentru ca e baiat destept si se descurca". Petre a precizat ca acelasi lucru s-ar putea intampla si la Dinamo. "Se intampla oricui, de aceea nu e bine sa razi de necazul altuia", a spus fotbalistul. Mihaita Plesan a declarat ca pentru calificarea intr-o faza superioara a Cupei UEFA este necesara o victorie in partida cu Heerenveen. "Joi, ne multumim si cu 1-0, important este sa castigam pentru a avea un parcurs ca pana acum, pe care vrem, daca se poate, sa-l continuam pana la sfarsitul anului. Daca dorim sa ne calificam, cred ca victoria cu Heerenveen este obligatorie", a mentionat Plesan. Mijlocasul dinamovist sustine ca pana la ora partidei cu echipa olandeza, vor studia casetele pe care le detin. "Avem multe casete cu Heerenveen. Cred ca o sa-i visam si noaptea pana la ora meciului. Ne-au impresionat cu statura lor, dar daca vom juca asa cum ne va spune nea Ando sunt sigur ca o sa-i impresionam si noi pe ei", a mai spus Plesan. Alexandru Baltoi a mentionat ca o eventuala victorie cu Heerenveen nu ar fi benefica doar pentru Dinamo, ci si pentru fotbalul romanesc. Referindu-se la indisponibilitatile din linia de atac, aolo unde concurentii sai, Claudiu Niculescu si Florin Bratu, au foarte putine sanse sa joace, Baltoi a spus: "Avem doi jucatori accidentati in linia de atac, pe Niculescu, care nu stiu daca se reface pana in iarna, si pe Bratu, care deja a inceput pregatirile". (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.