Salvati Copiii a inceput derularea proiectului "Respectarea drepturilor copiilor romi - mijloc de evitare a excluderii sociale", cu finantare de la Uniunea Europeana, programul Phare - componenta "Democratie, drepturile omului, statul de drept si ind
Salvati Copiii a inceput derularea proiectului "Respectarea drepturilor copiilor romi - mijloc de evitare a excluderii sociale", cu finantare de la Uniunea Europeana, programul Phare - componenta "Democratie, drepturile omului, statul de drept si independenta justitiei". Obiectivele proiectului vizeaza: evaluarea situatiei copiilor romi in 5 comunitati, oferirea unui model de educatie multiculturala si sustinerea infiintarii institutiei Avocatul Copilului. Proiectul se desfasoara in urmatoarele comunitati rome: Coltau (jud. Maramures), Balta Arsa (jud. Botosani), Calvini (jud. Buzau), Glina (jud. Ilfov) si Mangalia (jud. Constanta). Beneficiarii directi sunt circa 250 copii, cei indirecti fiind parintii lor, cadrele didactice, colegii lor de scoala, comunitatea locala, ziaristii. Personalul implicat in acest proiect - circa 70 persoane (cadre didactice, sociologi, asistenti sociali, ziaristi, voluntari) participa la cursuri de pregatire pe problemele de legislatie, educatie si sociale, pe care le vor intalni pe durata proiectului si pentru cunoasterea in detaliu a proiectului si a sarcinilor care le revin. Principalele rezultate ale proiectului vor fi: un suport de curs pentru educatia multiculturala, un studiu privind situatia copiilor romi si lobby pentru Avocatul Copilului. Organizatia Salvati Copiii are ca partener Agentia de Dezvoltare Impreuna si colaboreaza cu Inspectoratele scolare judetene. Valoarea totala a proiectului este de 58 935 EURO si se va derula in intervalul 1 octombrie 2005 - 31 octombrie 2006. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.