Ministerul Economiei si Comertului (MEC) a revocat anuntul de vanzare a Santierului Naval Mangalia si va relua procesul de privatizare, astfel incat sa existe posibilitatea atragerii unui numar cat mai mare de investitori, informeaza un comunicat al
Ministerul Economiei si Comertului (MEC) a revocat anuntul de vanzare a Santierului Naval Mangalia si va relua procesul de privatizare, astfel incat sa existe posibilitatea atragerii unui numar cat mai mare de investitori, informeaza un comunicat al institutiei.
Potrivit anuntului publicat in luna august, pachetul reprezentand 100% din actiunile Santierului Naval Mangalia, detinut de MEC, urma sa fie vandut prin licitatie cu strigare, pornind de la un pret de 12,7 milioane de lei (3,5 milioane euro). Privatizarea unitatii a atras trei investitori interesati: 2X1 Holding Cape Midia Shipyard, Daewoo Mangalia Heavy Industries si Grupul Energetic Tender. Initial, autoritatile au stabilit data de 3 octombrie pentru organizarea licitatiei, dar au amanat acest termen cu doua saptamani, pana la 17 octombrie, din cauza volumului mare de documente depuse de ofertanti.
Santierul Naval Mangalia, cu un capital social de 5,2 milioane lei, este specializat in proiectarea, fabricatia, repararea si modernizarea navelor maritime si fluviale.
Societatea a mai facut obiectul unei incercari de privatizare in 2004. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.