Organizatia Natiunilor Unite a declarat ziua de 17 octombrie "Ziua internationala pentru eradicarea saraciei", iar noaptea de 17-18 octombrie, "Noaptea persoanelor fara adapost". In Centrul de urgenta pentru persoanele fara adapost din Sectorul 3 al
Organizatia Natiunilor Unite a declarat ziua de 17 octombrie "Ziua internationala pentru eradicarea saraciei", iar noaptea de 17-18 octombrie, "Noaptea persoanelor fara adapost". In Centrul de urgenta pentru persoanele fara adapost din Sectorul 3 al Capitalei sunt asistati, in prezent, 75 de varstnici. . Primaria Sectorului 3 prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a initiat un program destinat protejarii si sprijinirii persoanelor fara adapost, infiintand un Centru de urgenta care are ca principal scop asigurarea unor conditii de viata decente, asistenta medicala primara, precum si consiliere sociala si de suport privind reintegrarea sociala si profesionala a acestora. In prezent, la Centrul de urgenta pentru persoane fara adapost sunt protejati 75 de varstnici, pentru care asistentii DGASPC au inceput demersurile pentru clarificarea situatiei sociale si juridice in vederea integrarii sociale. "Fata de aceste persoane, Primaria Sectorului 3 prin specialistii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului manifesta o grija deosebita pentru a le asigura un mod de viata decent. Suntem preocupati sa atragem si parteneri privati pentru initierea si sustinerea unor programe care se adreseaza acestor categorii de persoane", ne-a declarat primarul Liviu Negoita.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.