Comandantul Fortelor Terestre Americane din Europa (USAREUR), generalul B.B. Bell, a elogiat profesionalismul si responsabilitatea dovedita de militarii romani din Afganistan, a informat joi, Ministerul Apararii Nationale.
"Puteti fi mandri de soldatii dumneavoastra", i-a spus generalul B.B. Bell sefului Statului Major al Fortelor Terestre, general-locotenent dr. Sorin Ioan, la finele vizitei de evaluare a activitatii militarilor romani si americani dislocati in Afganistan pe timpul desfasurarii alegerilor parlamentare.


Generalul Bell a apreciat atat modul in care militarii romani au indeplinit misiunile de lupta, cat si participarea lor la activitatile de pregatire a fortelor locale si de reconstructie a comunitatilor din regiune.
Generalul-locotenent Ioan Sorin a participat la aceasta vizita in urma invitatiei primite de la comandantul USAREUR, iar din delegatie au mai facut parte generalul-locotenent german Karl Heinz Lather, loctiitorul comandantului Componentei Terestre a Comandamentului Aliat din Heidelberg (Germania) si colonelul Barbara Kuennecke, atasat al Apararii SUA in Romania, se precizeaza in comunicat.
Programul vizitei a inclus intalniri si discutii cu comandantii structurilor NATO si ai comandamentelor Coalitiei din Afganistan, cu personalul de stat major si militarii din zonele in care actioneaza si militarii romani: Kabul, Baghram, Kandahar si Konduz.