Ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, Laszlo Borbely, a anuntat ca a fost alocata suma de 69 miliarde de lei pentru reconstructia caselor din zonele afectate de inundatii. Borbely a declarat ca "din pacate, in zonele un
Ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, Laszlo Borbely, a anuntat ca a fost alocata suma de 69 miliarde de lei pentru reconstructia caselor din zonele afectate de inundatii. Borbely a declarat ca "din pacate, in zonele unde exista sate distruse aproape in totalitate autoritatile publice locale nu au luat toate masurile pentru stramutarea populatiei". Ministrul a precizat ca este vorba despre 950 de case din comunele Gura Vaii, Ivesti, Barbulesti si Vulturu, unde exista materiale de constructii iar sumele alocate sunt pentru finalizarea constructiilor.
"Am prezentat o nota in guvern ca, pentru cei care nu vor avea reconstruite casele pana la venirea iernii, sa fie asigurate locuinte provizorii", a spus Borbely. Potrivit acestuia, Crucea Rosie va trimite in zilele urmatoare 140 de containere. Ministrul a admis ca numarul de containere este insuficient, dar a precizat exista si alte solutii.
Totodata, ministrul lucrarilor publice a atras atentia din nou autoritatilor locale in privinta numarului de case care sunt raportate ca fiind distruse. Borbely a mentionat ca exista cateva localitati unde au fost propuse spre reconstructie locuinte care nu au avut de suferit in urma inundatiilor.Laszlo Borbely a anuntat ca executivul a aprobat alocarea a 700 miliarde lei vechi pentru refacerea infrastructurii feroviare si rutiere si 252 miliarde lei vechi pentru infrastructura locala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.