Ministerul Culturii si Cultelor va incepe din luna februarie 2006 procedurile efective de scoatere la licitatie a salilor de cinema aflate in subordinea sa, a declarat, ieri, Adrian Iorgulescu.
Aceasta strategie de privatizare ii va favoriza, in primul rand, pe actualii detinatori. Acestia vor putea negocia direct pentru ca au investit deja bani in renovarea si punerea lor in functiune.
Un alt aspect vizat de MCC este vanzarea prin licitatie publica cu strigare a acelor cinematografe care nu sunt inchiriate si nu sunt solicitate pentru transfer catre comunitatile locale.
O situatie speciala se va inregistra la Timisoara si la Cluj-Napoca, unde aceste spatii vor intra in administrarea autoritatilor publice locale, care le vor schimba destinatia. In ceea ce priveste implicatiile pe care le va avea acest proces de privatizare asupra cresterii pretului biletelor, Adrian Iorgulescu a precizat ca acesta va fi diferentiat in functie de categoria fiecarei sali.
MCC are in subordinea sa 317 sali de cinema, dintre care 42 sunt exploatate de RADEF, 161 sunt inchiriate si 114 inchise.