Raliul Bucurestiului TiriacAuto aduce in fata locuitorilor Capitalei cel mai interesant spectacol automobilistic din Romania, pasionatii avand posibilitatea sa-si vada favoritii in carne si oase. Si, fiind penultima etapa de campionat, n-ar fi exclus

Raliul Bucurestiului TiriacAuto aduce in fata locuitorilor Capitalei cel mai interesant spectacol automobilistic din Romania, pasionatii avand posibilitatea sa-si vada favoritii in carne si oase. Si, fiind penultima etapa de campionat, n-ar fi exclus ca la sosire sa aflam si numele campionului national absolut.
In conditiile in care abia s-au stins ecourile Parcului organizat in Piata Constitutiei, TiriacAuto ramane alaturi de fenomenul automobilistic si se alatura in premiera la sustinerea unui raliu din campionatul national. Din dorinta de a-i aduce pe protagonistii bataliei de la probele speciale cat mai aproape de bucuresteni, raliul a inceput ieri cu prezentarea echipajelor, programata la ora 18.00 in fata Restaurantului Cina, aici fiind localizat si parcul inchis.
Competitia propriu-zisa va incepe astazi la ora 9.00, cu startul festiv din Piata Revolutiei. De aici, masinile se vor indrepta spre complexul Romexpo, unde este localizat cartierul general si parcul de asistenta. Traseul primei zile cuprinde trei probe speciale distincte, parcurse de doua si respectiv trei ori. Localizata pe terenul cuprins intre pista Aeroportului Baneasa si soseaua Pipera-Tunari, Super Speciala TiriacAuto este cea mai accesibila proba pentru bucuresteni, cei 2,9 kilometri urmand sa fie parcursi de trei ori, la orele 10.40, 15.31 si 18.10.

Pe malurile Argesului

Tot de trei ori urmeaza sa fie acoperita si speciala T.C.S. cu o lungime de 10,10 km, a carei locatie se afla in apropierea localitatii Ciolpani, in zona cunoscutului circuit de motocros. Ultimul sector selectiv programat pentru ziua de sambata este speciala ProFM de 10,60 km, al carei start se afla in apropierea localitatii Stefanestii de Jos. Probele primei etape se desfasoara pe drumuri de pamant, a caror suprafata devine alunecoasa in caz de ploaie. Ultima zi a raliului se va desfasura intr-un decor nou si dupa un scenariu diferit, soarta victoriei urmand sa fie decisa pe specialele Castrol si Eurolines, desfasurate pe cele doua maluri ale Argesului. Prima dintre ele este localizata intre localitatile Cornetu si Colibasi, iar cea de-a doua intre Gradistea si Novaci, ora de desfasurare fiind 10.44 si respectiv 11.22. In afara lungimilor respectabile de peste 20 de kilometri, cele doua probe anunta o batalie interesanta, pe un drum foarte rapid si o suprafata tare. Sosirea este programata sambata la ora 13.00, in zona complexului Romexpo.

Avans de 11 puncte

In privinta duelului din campionat, Bogdan Marisca vine la Bucuresti cu un avans de 11 puncte, un eventual succes in Raliul TiriacAuto asigurandu-i obtinerea primului sau titlu de campion national absolut.
Misiunea clujeanului nu va fi deloc usoara, Constantin Aur, Dan Girtofan si Emanuel Ilina fiind gata sa exploateze orice pas gresit al liderului. Clasat pe podium in ultimele trei etape, Aur este redutabil in evolutia pe macadam si va dori cu siguranta sa-si completeze palmaresul si cu o victorie in Raliul Bucurestiului TiriacAuto.
De cealalta parte, Dan Girtofan va incerca sa stearga amintirile neplacute din ultimele etape si sa obtina un rezultat care sa-l mentina pe podiumul campionatului. O situatie oarecum asemanatoare are si Emanuel Ilina, care va avea ocazia sa evolueze pentru prima data in fata propriului public. Un atuu suficient pentru obtinerea primei victorii din acest sezon.
Lista candidatilor la victorie este continuata de Mihai Leu, Alexandru Pitigoi si Romulus Preda, un trio care promite un duel la fel de interesant si in Cupa Mitsubishi Lancer Evo.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.