Doi infractori germani, cunoscuti de autoritatile din tara de origine pentru trafic si consum de droguri, precum si pentru apartenenta la o banda de hoti de masini de lux din Europa de Est, au fost prinsi de politistii timisoreni la cateva zeci de mi

Doi infractori germani, cunoscuti de autoritatile din tara de origine pentru trafic si consum de droguri, precum si pentru apartenenta la o banda de hoti de masini de lux din Europa de Est, au fost prinsi de politistii timisoreni la cateva zeci de minute dupa ce reusisera sa treaca de "filtrele" politistilor de frontiera de la PCTF Cenad cu un autoturism furat din Germania.
Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane, in jurul orei 1,30 a noptii de luni spre marti, unul dintre echipajele de politie de la ordine publica, care organizasera filtre pe arterele de intrare si iesire din orasul Sannicolau Mare, au oprit pentru control un autoturism marca Porsche Cayenne, de culoare albastra, in care erau doi cetateni germani.
Soferul a prezentat permisul de conducere eliberat de autoritatile germane, ale carui date de stare civila erau modificate artizanal, iar politistii i-au dus la sediu pentru a-i putea verifica toate documentele. Pasaportul, permisul de conducere si certificatul de inmatriculare al autoturismului, erau eliberate de autoritatiile germane pe numele lui Timo Laubert (32 de ani), domiciliat in Heilbronn. Totodata, s-a stabilit cu certitudine ca permisul de conducere auto este falsificat, fapt pe care germanul l-a recunoscut.
Insotitorul sau a prezentat un pasaport eliberat pe numele lui Iohann Zikeli (36 de ani), domiciliat in acelasi oras german, dar, potrivit IGP, a refuzat sa dea o declaratie scrisa privind provenienta autoturismului.

Interdictie de a parasi Romania

Din verificarile facute impreuna cu ofiteri ai Biroului de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog Timisoara si din colaborarea cu autoritatile germane, politistii au aflat ca autoturismul fusese furat din orasul Nurenberg si introdus in baza de date a Politiei Germane la data de 10 octombrie, adica in aceeasi zi cu cea in care intrasera in Romania.
Ca urmare a cercetarilor intreprinse de politisti, s-a dispus inceperea urmaririi penale fata de Timo Laubert, stabilindu-se, in urma perchezitiei autoturismului ca acesta se numeste de fapt Markus Laubert si are 33 de ani, aceeasi masura fiind luata si fata de Iohann Zikeli, pasagerul din Porsche Cayenne cu numarul de inmatriculare HN-VN-24.
Cei doi cetateni germani au fost invinuiti de savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fara a poseda permis de conducere, iar Parchetul de pe langa Judecatoria Sannicolau Mare a emis ordonanta de interdictie de a parasi Romania timp de 30 de zile.

Arestati preventiv international

Procurorii au extins cercetarile si cu privire la infractiunile de fals material in inscrisuri oficiale (pasaport, acte de identitate), fals, uz de fals, trecere frauduloasa a frontierei de stat si punerea in circulatie a unui autoturism neinmatriculat si cu numere false.
In urma schimbului de informatii, autoritatile germane, prin Judecatoria Nurenberg, au emis mandate de arestare preventiva internationale, pe o perioada de 40 de zile. Cei doi cetateni germani au fost acuzati de trafic cu autoturisme furate si spargeri de locuinte, ei fiind autorii unui jaf din 6 septembrie, la locuinta lui Thomas S., careia i-au sustras pe langa bunuri materiale si actele de identitate, care au stat la baza furtului autoturismului Porsche.
Cei doi mai sunt cunoscuti de autoritatile germane ca fiind traficanti si consumatori de droguri si hoti de masini de lux din Europa de Est. Acestia au intrat in atentia Politiei Germane din 1995, pentru furt in banda, avand la activ mai multe condamnari pentru acest gen de infractiuni. Markus Laubert si Iohann Zikeli au fost predati ofiterilor BCCOA Timisoara si dusi in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Timis, pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore. Ei vor fi prezentati in fata procurorilor de la Curtea de Apel Timisoara, urmand sa fie validat mandatul de arestare internationala emis pe numele lor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.