Dupa un sezon international extrem de bogat in performante, reprezentativa antrenata de Vlad Hagiu reusind un miraculos loc 6 la Mondiale, iar selectionata de juniori pregatita de Gheorghe Zamfirescu un onorant loc 7 la Europene, poloul romanesc revi
Dupa un sezon international extrem de bogat in performante, reprezentativa antrenata de Vlad Hagiu reusind un miraculos loc 6 la Mondiale, iar selectionata de juniori pregatita de Gheorghe Zamfirescu un onorant loc 7 la Europene, poloul romanesc revine la intrecerea interna, la startul Superligii Nationale prezentandu-se, din nou, numai sapte echipe, in ciuda incercarilor disperate ale FRP de a descoperi sau forma un nou centru. Cu un nou regulament de joc impus de FINA, modificari realizate in ideea de a transforma sportul din bazin intr-unul mai atractiv si mai dinamic, cele mai valoroase echipe din tara vor porni de azi intr-o noua batalie pentru titlul national, principala favorita fiind Steaua-Stirom, detinatoarea trofeului, si recent castigatoare a Cupei Romaniei "Petre Mainescu". Ca si in sezoanele precedente, principalele contracandidate ale elevilor antrenorilor Eugen Georgescu si Gelu Lisac vor fi Crisul Oradea, Rapid si Dinamo, chiar daca militarii au avantajul unui buget mult mai sanatos. Conform programului anuntat de FRP, in chiar prima runda vom asista la un adevarat razboi al orgoliilor, Rapid urmand sa dea piept, in Bazinul Floreasca, azi, de la ora 16, si maine, de la ora 12, cu cea mai titrata echipa din poloul autohton, Dinamo, care are la activ 32 de titluri nationale. O statistica impresionanta, dar neglijata, din pacate, in ultima vreme de staff-ul clubului din Sos. Stefan cel Mare, elevii antrenorului Liviu Raducanu neprimind un sprijin serios financiar de mai multi ani, un exemplu in acest sens fiind "voluntariatul" celui care a fost declarat in 2003 cel mai valoros stranier din campionatul Greciei, ex-internationalul Adrian Cretu. Nici Rapid nu mai sta pe roze, diminuarea fondurilor atragand de la sine transferul in strainatate al fundasului Andrei Busila. Ca sa nu mai vorbim de retragerea ex-internationalului Ionut Angelescu, care a trecut din bazin pe banca tehnica, fapt care a slabit destul de mult forta de joc a feroviarilor. Dar iata programul complet al primei runde: Steaua - CSU Poli Cluj (bazinul Floreasca), CSM Oradea - Sportul Studentesc.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.