Miercuri, s-a desfasurat ceremonia de premiere a laureatilor concursului-trasee si ai programelor educative organizate in cadrul expozitiei "Umbre si Lumini. Patru secole de pictura franceza ", expozitie care a avut loc in perioada 14 iulie - 2 octombrie la Muzeul National de Arta.
Pe parcursul desfasurarii expozitiei, tinerii vizitatori cu varste intre 6 si 30 de ani au fost invitati sa participe la concursul de trasee prin care sa descopere aspecte inedite ale unora dintre tablourile franceze expuse, inclusiv relatiile care se pot stabili cu opere din Galeria de Arta Romaneasca.
In acelasi timp, pe toata perioada expozitiei de pictura franceza, participantii la programele pentru familii au realizat in atelier lucrari plastice pe marginea temei umbre si lumini.
Printre scolile participante s-au numarat: Scoala Centrala (clasa a VI-a), Liceul Francez (doua clase terminale, doua clase a V-a si doua clase de copii de 4-5 ani), Liceul Cervantes (o clasa terminala), Scolile nr. 19, 89, 97 si 163. La fiecare categorie de varsta s-a decernat cate un premiu special pentru pertinenta observatiei (Andrei Cursaru, Ana Severin, Betrice Constandache, Raluca Teasca) si pentru creativitatea raspunsului ( Diana Goga, Ioana Poposteanu, Ana-Maria Mihaela Draghici, Alexandru Catalin Vaduva). La sectiunea de lucrari palstice, au fost acordate trei premii speciale: pentru expresivitate plastica (Mara Zafiu), pentru ilustrarea temei date (Mihai Perianu) si pentru originalitate (Vadim Farcas).