Un tribunal olandez a decis ieri ca Mohammed Bouyeri, asasinul cineastului Theo van Gogh, ar putea fi judecat pentru participare la activitatile teroriste ale grupului Hofstad. Mohammed Bouyeri - care a fost deja condamnat la inchisoare, la 26 iulie,
Un tribunal olandez a decis ieri ca Mohammed Bouyeri, asasinul cineastului Theo van Gogh, ar putea fi judecat pentru participare la activitatile teroriste ale grupului Hofstad. Mohammed Bouyeri - care a fost deja condamnat la inchisoare, la 26 iulie, pentru asasinarea cineastului la 2 noiembrie 2004 - a fost acuzat dupa acest prim proces de apartenenta la organizatia terorista Hofstad. Se presupune ca el a fost una dintre figurile cheie ale grupului al carui nume face referire la Haga, orasul unde au fost arestati majoritatea inculpatilor din acest dosar de terorism. Procesul presupusilor membri ai Hofstad, care vor trebui sa raspunda in fata justitiei pentru acuzatia de apartenenta la un grup terorist si pentru pregatirea unor atentate impotriva responsabililor politici olandezi, trebuie sa inceapa la 5 decembrie si va dura, probabil, mai multe saptamani. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.