Nationala Romaniei va fi repartizata in urna a doua valorica pentru tragerea la sorti a grupelor din preliminariile CE din 2008, turneul final urmand a fi gazduit de Austria si Elvetia. Romania are un coeficient de 1,950, calculat pe baza rezultatelo
Nationala Romaniei va fi repartizata in urna a doua valorica pentru tragerea la sorti a grupelor din preliminariile CE din 2008, turneul final urmand a fi gazduit de Austria si Elvetia. Romania are un coeficient de 1,950, calculat pe baza rezultatelor din ultimele doua campanii de calificare (Euro 2004 si CM 2006), fiind ultima echipa care "prinde" urna a doua valorica, din care vor mai face parte Germania, Suedia, Polonia, Italia, Turcia si Spania (echipe care nu vor fi adversare ale "tricolorilor"). Din urna capilor de serie vor face parte Franta, Olanda, Cehia, Anglia, Portugalia, Croatia si Grecia. Tragerea la sorti pentru grupele preliminare ale Euro 2008 va avea loc in luna ianuarie a anului 2006, la Montreaux (Elvetia). Preliminariile vor cuprinde sapte grupe a cate opt echipe, primele doua clasate din fiecare grupa (in total 14 echipe; Austria si Elvetia sunt calificate ca tari organizatoare) urmand sa se califice direct la turneul final. Altfel, Romania ar fi fost cap de serie la barajul pentru CM 2006, daca ar fi terminat pe locul doi in grupa, alaturi de Spania si Turcia. "Tricolorii" ar fi jucat cu Norvegia, Elvetia sau Slovacia! (MIG)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.