Secretarul general al Federatiei Internationale a Jurnalistilor (FIJ) Aidan White (foto) a inceput ieri o vizita de doua zile la Bucuresti, la invitatia comuna a Clubului Roman de Presa si a Uniunii Sindicale MediaSind. Cu aceasta ocazie va fi organi
Secretarul general al Federatiei Internationale a Jurnalistilor (FIJ) Aidan White (foto) a inceput ieri o vizita de doua zile la Bucuresti, la invitatia comuna a Clubului Roman de Presa si a Uniunii Sindicale MediaSind. Cu aceasta ocazie va fi organizata astazi o dezbatere profesionala la World Trade Center din Bucuresti. Secretarul general al FIJ s-a intalnit ieri seara cu membrii Consiliului de Onoare al Clubului Roman de Presa si reprezentantii conducerii MediaSind. Federatia Internationala a Jurnalistilor este cea mai mare organizatie a jurnalistilor din lume. Infiintata in 1926, FIJ a fost relansata in 1946 si reorganizata in forma sa actuala in 1952. In prezent FIJ reprezinta peste 500.000 de jurnalisti din peste 100 de tari. FIJ promoveaza actiuni internationale pentru protejarea libertatii presei, in acest sens sprijinind si ziarul ZIUA si pe directorul acestuia, Sorin Rosca Stanescu, in celebrul proces, intentat de un fost sef al statului, cunoscut sub numele de Iliescu-KGB. ZIUA va publica maine un interviu de exceptie, acordat in exclusivitate de reprezentantul a 500.000 de jurnalisti din intreaga lume. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.