Primarul Sectorului 3, Liviu Negoita, a amenajat, in parcul Alexandru Ioan Cuza un complex peisagistic artezian iluminat ambiental pe timp de noapte, fiind proiectat de arhitectii Primariei Sectorului 3 special pentru cei dornici de plimbari nocturne
Primarul Sectorului 3, Liviu Negoita, a amenajat, in parcul Alexandru Ioan Cuza un complex peisagistic artezian iluminat ambiental pe timp de noapte, fiind proiectat de arhitectii Primariei Sectorului 3 special pentru cei dornici de plimbari nocturne. "Obiectivul" cuprinde trei fantani arteziene - una rotunda si doua dreptunghiulare -, trasee pietonale si spatii verzi de agrement si promenada. Fantana circulara are in centru un inel de jeturi ce formeaza un dom cu diametrul de 8 m si inaltime de 3,5 m, iar in exteriorul lui sunt amplasate 24 de jeturi spumante cu inaltimea de 0,75 m, pe un inel cu diametrul de 12 m. Fantanile dreptunghiulare flancheaza aleile de intrare in parc si sunt echipate cu cate 23 de jeturi spumante de 32 mm, amplasate pe axa longitudinala a bazinului, realizand coloane de apa de 0,75 m inaltime. Structura constructiilor este de tip radier general din beton armat asezat pe o sapa de beton de egalizare de 10 cm. Peretii bazinelor au o grosime de 20 cm pentru bazinul rotund, respectiv de 15 cm pentru cele circulare.
Alimentarea bazinelor se face de la reteaua de apa potabila, prin intermediul a patru pompe ce furnizeaza debitele necesare fantanilor. Apa evacuata se colecteaza intr-un nod comun, apoi se varsa intr-o coloana unica racordata la reteaua de canalizare. Instalatia electrica necesara pentru asigurarea iluminatului ambiental, precum si alimentarea pompelor de apa, are o putere de 50 kw. De asemenea, pentru iluminatul ambiental de noapte, langa fiecare ajutaj spumant sunt amplasate lampi submersibile de 50 W, iar domul central este iluminat cu sase lampi submersibile de 300 W. In zona din jurul complexului ambiental s-au montat banci si cosuri de gunoi, aleile au fost reasfaltate, iar spatiul verde, refacut.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.